Sambata, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Tineret in actiune, schimb de experienta intre tineri

Tineret in actiune, schimb de experienta intre tineri

Email Imprimare

Acum 2 ani am avut ocazia sa merg in Lituania, prin programul Tineret in actiune, traind una dintre cele mai frumoase experiente de schimb de tineri. Proiectul a adunat laolalta reprezentanti din cinci tari ale Europei si a avut ca tema discriminarea, prejudecatile si montare filmulet. A fost pentru prima data cand am trecut de granita Romaniei, prima data cand am intrat in contact direct cu oameni din alte culturi si am invatat alaturi de ei cum sa lucrez eficient in echipa, am constientizat cum prejudecatile imi influenteaza comportamentul si am reusit sa devin mai deschisa fata de cei din jurul meu.

Datorita acestui proiect am cunoscut doar oameni minunati, entuziasti si dornici de schimbare. Fiecare avea in spate o experienta pe care iti era drag sa o asculti. Ne-am imprietenit extrem de usor, asta si datorita joculetelor si activitatilor in care eram implicati pe parcursul intregii zile. Aparent eram diferiti, insa toti detineam simtul voluntariatului si implicarii. Noptile erau la fel de lungi, fiecare dintre ele fiind dedicate unei tari in care reprezentantii veneau cu prezentari, dar si bunataturi aduse de la ei de acasa si continua pana in zori, cu dansuri traditionale, pe care le invatam cu zambetul pana la urechi!
La sfarsitul proiectului am realizat cate un filmulet in care am pus in scena o situatie de discriminare, noi fiind si actorii. In acest fel am trait alaturi de personaj sentimentul de marginalizare si discriminare. Am dezbatut tema si am devenit mai sensibili si mai atenti la oamenii de langa noi, incercand sa eliminam orice urma de prejudecata.
Pot spune cu certitudine ca aceasta experienta mi-a marcat intr-un mod frumos viata, m-am intors acasa mult mai vioaie si mai dornica de implicare. Cumva am scapat si de complexul de a vorbi si a ma exprima in limba engleza. Prieteniile noastre continua si astazi, mai mult in spatiul virtual, insa cu una dintre participante am avut ocazia sa ma intalnesc chiar aici, in Romania, intr-un alt proiect de acest gen. (Alina)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.