Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Minte de invidiat, amintiri de exploatat!

Minte de invidiat, amintiri de exploatat!

Email Imprimare

90 de ani cu bucurie, demnitate si amintiri care ar putea umple cel putin un raft de biblioteca. Amintiri frumoase ori dureroase, clipe traite cu intensitate, tragedii si lacrimi, riduri si sperante alcatuiesc o viata parca de poveste. Micuta de statura, cu parul alb ca zapada, bunica ia cateva poze si incepe sa povesteasca. Vorbeste cu lux de amanunte despre razboi, despre o tinerete zbuciumata de trauma comunista, despre copii si greutati, despre atatea si atatea lucruri, ca la un moment dat nici nu mai stiu de unde a pornit discutia si cate ceasuri au trecut. Cu vocea calda si lacrimi in ochi pe alocuri, ea tese povestea celor 90 de ani de parca s-ar fi intamplat ieri.

Stau si ascult si nu pot sa-mi stapanesc mirarea: Ce minte de invidiat, ce amintiri de exploatat! Atatea amintiri, ca as putea scrie o carte, insa nu stiu cu care sa incep: Casa bunicii - care pastreaza traditii si obiecte atat de dragi sufletului; Din bucataria bunicii - pentru ca-mi vine apa-n gura numai cand ma gandesc la placintele abia scoase din cuptor si la dulceata de trandafiri cu care te serveste de fiecare data cand o vizitezi; Lalele din gradina bunicii – 250 de lalele colorate care se incapataneaza sa infloreasca in fiecare an, spre bucuria si admiratia tuturor; Vorbele bunicii – duioase sau aspre, dupa caz, insa intotdeauna pline de adevar si dreptate; sau cea mai importanta carte Averea bunicii – 4 copii, 7 nepoti, 2 stranepoti deocamdata…
A avut grija sa transmita tuturor tot ce a dobandit ea mai de pret: experienta vietii, traiul simplu si modestia, principii si valori morale pe care se pare ca societatea moderna le-a cam uitat. Sunt oameni care stiu sa pretuiasca invatamintele primite in familie si care la randul lor vor da mai departe ceea ce pastram autentic si romanesc. Acum inteleg insemnatatea acestor vorbe: Cine are batrani sa-i pretuiasca; cine nu sa-i cumpere. Si ca ea sunt multe bunicute care au inmanat copiilor si nepotilor tot ce are mai de pret acest neam: traditia si credinta. De aceea cred in taria acestui popor si in forta de a merge mai departe cu fruntea sus, pentru ca suntem mostenitorii valorilor stramosesti. La Multi Ani, bunica! Cu Dumnezeu inainte pana la 100! (Bianca Ierchan)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.