Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Titus Konteschweller, producator de aparate de radio cu superreactie

Titus Konteschweller, producator de aparate de radio cu superreactie

Email Imprimare

Cu circa un an in urma, m-am hotarat sa fac tot posibilul pentru a promova o personalitate relativ cunoscuta in Apus, dar complet necunoscuta in tara noastra. Este vorba de medicul Titus Konteschweller, care s-a nascut la Craiova la finele secolului al XIX-lea si care a devenit, poate, cel mai cunoscut producator de aparate de radio cu superreactie, in perioada 1924 - 1930. Dr. Konteschweller si-a desfasurat activitatea la Paris si a castigat, detasat, premiul oferit de revista de specialitate "Radio News" din New York, in anul 1927.

Pentru promovarea acestui personaj am scris cateva articole si am sustinut o prezentare la sesiunea din 17.05.2012 a Academiei Romane, Sectiunea de Istorie a Tehnicii. As fi bucuros sa contribui, prin intermediul Dacic Cool, la promovarea in continuare a fratilor Konteschweller, pentru ca a existat si un frate - Mihail Konteschweller, o personalitate recunoscuta in domeniul radio, inclusiv in Romania, si sper ca toti cititorii care simt si traiesc romaneste si care apreciaza adevaratele noastre valorile natinale sa se bucure de traseul acestor oameni, pe care il vor descoperi in urmatoarele mele articole. (Ionita Daescu, Foto: Wikipedia)


Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.