Luni, 28 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Smochinele si vinul din smochine

Smochinele si vinul din smochine

Email Imprimare

Oricine ar trebui sa guste macar o data in viata un vin de smochine. Exista mai multe retete de preparare a acestei licori. In perioada interbelica, vinul era foarte apreciat si se prepara dupa urmatoarea reteta: se punea la macerat 1 kg de smochine in 10 litri de apa. Dupa o saptamana, vinul se tragea in sticle.
Le privim cel mai adesea ca pe niste trufandale si le consumam destul de rar. Dar ceea ce stim mai putin despre smochine este faptul ca ele pot fi un tratament naturist foarte eficace.

Smochinele au multiple proprietati benefice pentru organismul uman - sunt nutritive, diuretice, laxative, pot fi folosite si in tratamentul bolilor de piept, emoliente. Aceste calitati sunt date de continutul lor ridicat in fier, mangan, brom, calciu, vitaminele A, B1, B2, C, PP. De asemenea, smochinele au un continut ridicat de acizi. Ele mai contin si o substanta - latex - analoaga sucului pancreatic. Acest latex contine o enzima numita amilaza care era folosita de grecii antici la prepararea branzeturilor. Pe de alta parte, smochinele au un continut caloric ridicat - 100 de grame de smochine proaspete au 100 de calorii, pe cand aceeasi cantitate de smochine uscate au 250 de calorii. Asta inseamna ca sunt indicate pentru cei (mai multi sau mai putini) care vor sa se ingrase.
Cea mai utilizata proprietate a smochinelor, de-a lungul timpului, a fost cea laxativa. Preparate in mai multe feluri, smochinele pot combate eficient constipatia.
Puteti citi continuarea pe Antena Satelor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.