Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Mararul, planta tamaduitoare

Mararul, planta tamaduitoare

Email Imprimare

In bucataria romaneasca, mararul este folosit, din cele mai vechi timpuri, pentru aroma sa. Se adauga in ciorbe, salate, sosuri sau la muraturi. Insa mararul merita mai multa atentie, pentru ca are si numeroase alte calitati. Continutul de minerale ii confera mararului numeroase proprietati medicinale. Prin folosirea frecventa in alimentatie, mararul amelioreaza problemele digestive, imbunatatind activitatea sistemului intestinal, regland eliminarea urinei si a substantelor toxice din organism.

Mararul este o sursa vegetala de calciu, deloc de neglijat pentru intarirea sistemului osos. Preparatele din seminte de marar, aplicate extern in cataplasme, pot fi folosite pentru vindecarea infectiilor. Semintele, frunzele sau tulpinile de marar, mestecate, ajuta la tratarea multor afectiuni gingivale si sunt recomandate in igiena orala adecvata, deoarece dezinfecteaza si distrug bacteriile de pe gingii sau dinti. Cu 2.000 de ani in urma, parintele medicinei, Hipocrate, recomanda ca dupa fiecare masa sa fie mestecate indelung cateva tulpini de marar.
Mararul este un remediu traditional pentru sughituri. Daca puneti o lingura de marar in putina apa care fierbe si beti amestecul, scapati rapid de sughit. Mararul mai este un puternic tonic fizic si psihic, combatand depresia. Continutul de fibre si apa recomanda mararul in curele de slabire, planta inlatura surplusul de grasime si aplatizeaza abdomenul. Mararul proaspat este bine sa fie adaugat in mancare chiar inainte ca aceasta sa fie gata. Expunerea la temperaturi ridicate il face sa-si piarda aroma.
Pentru perioada iernii, puteti congela cateva pungute cu marar sau puteti sa-l pastrati in stare uscata, intr-un borcan de sticla, inchis ermetic. Pentru toate calitatile lui, este bine sa-l aveti la indemana. Daca nu aveti propria gradina, apelati la un ghiveci, puneti-l la lumina, poate pe pervazul bucatariei. Alegeti un ghiveci suficient de mare, cu numeroase gauri pentru drenaj. Folositi un pamant nisipos si udati mararul des. Mararul este o planta anuala, deci va trebui sa o replantati. De fiecare data cand il folositi, rupeti varfurile mararului. In acest mod, se va regenera mult mai usor.
Calitatile terapeutice ale mararului au fost apreciate, din cele mai vechi timpuri, de egipteni, greci, chinezi, care-l foloseau in special pentru intarirea organismului, reglarea hormonala si inlaturarea efectelor batranetii. Nu-l uitati! O aroma speciala, un elixir al tineretii, feminitatii si frumusetii, mararul nu este de neglijat! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.