Vineri, 30 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Sanatate cu coriandru

Sanatate cu coriandru

Email Imprimare

Coriandrul este o planta aromatica folosita in industria parfumurilor, in cea farmaceutica, dar si in mancaruri, drept condiment.
De la coriandru se recolteaza atat semintele, cat si frunzele. Semintele se pot macina, iar pulberea se poate adauga in diverse alimente sau folosi la prepararea de tincturi, infuzii si ulei esential. Frunzele sunt folosite de regula la gatit.
Pe langa gustul bun, dat preparatelor culinare, coriandrul are si extraordinare proprietati terapeutice. Coriandrul are proprietati antiseptice si poate ajuta digestia. Contine minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier si fosfor, dar este si o sursa importanta de vitamina A si K. Coriandrul are efecte detoxifiante extrem de puternice. Este folosit drept remediu pentru anxietate si insomnie.

Consumul de ulei de coriandru diminueaza colesterolul si reduce presiunea sanguina la pacientii suferind de hipertensiune. Coriandrul este eficient in prevenirea anumitor cancere, precum cel la ficat, san si colon. Este contraindicat in perioadele de sarcina si alaptare. Nu este recomandat consumul de coriandru in exces!

Semintele si frunzele de coriandru poseda arome total diferite si nu se pot substitui unele pe altele. Este indicat ca frunzele sa fie folosite in forma proaspata, pentru ca prin uscare isi pierd din aroma. Ele pot fi pastrate proaspete, in frigider, pentru cateva zile sau pot fi inghetate. Coriandrul este si un afrodiziac eficient! Adauga coriandru la fripturi, sosuri, marinate, piureuri de legume sau salate! Nu uita sa folosesti semintele macinate de coriandru in carnati si caltabosi! Semintele intregi nu ezita sa le folosesti la muraturi! Aroma coriandrului va face bucatele imbietoare! (Aglaea Ciubotaru, Foto: www.wikipedia.org)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.