Vineri, 30 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale 5 leacuri babesti de incercat si azi

5 leacuri babesti de incercat si azi

Email Imprimare

Intotdeauna se credea ca bolile vin de la Dumnezeu, drept pedeapsa pentru nerespectarea sarbatorilor sau a datului stramosesc. Pentru a se vindeca, oamenii apelau la babe din sat, despre care se stia ca au harul de a lecui felurite boli.
1. Intr-una dintre practici, "baba lua un ou cand era racit, il spargea, te dezbracai si plimba galbenusul pe spinare; unde se risipea galbenusul, acolo era punctul nevralgic, acolo era buba". (C. Cosco - "Cand era bunica fata"). Odata dibuit locul unde se ascundea boala, urma tratamentul: frectii cu rachiu si ulei sau foi de varza inmuiate putin in apa fiarta si puse pe locul respectiv ca sa traga raceala.

2. Altadata se facea un ceai din coji de nuci pentru a vindeca tusea, iar pentru fierbinteala la plamani se folosea o fiertura din muschi de piatra.
3. Copiilor li se pregatea zama de gaina cu tocmagi (taitei de casa) sau borsuri cu carne si legume.

Putet citi continuarea pe Antena Satelor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.