Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Sucul de grau verde, aliment perfect micronutritional

Sucul de grau verde, aliment perfect micronutritional

Email Imprimare

Datorita celor peste 100 de compusi ortomoleculari nutritional-activi existenti in graul verde incoltit, acesta este considerat alimentul perfect din punct de vedere micronutritional. Mai mult decat atat, cercetarile au scos la iveala faptul ca bagajul micronutritional a 3 litri de suc de grau verde incoltit organic este echivalent cu cel a peste 70 kg de legume de gradina cultivate in conditii bio. Compozitia micronutritionala a sucului de grau verde incoltit i-a uimit si pe cercetatori, depasind unanim asteptarile. Fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod sunt cateva dintre numeroasele minerale care contribuie la valoarea nutritionala a acestui suc-minune.

La acestea se adauga cantitati impresionante de clorofila, aminoacizi, antioxidanti, enzime, fitohormoni si o serie de vitamine dintre care mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii, vitamina A, vitaminele din grupul B, vitamina C, E, K, D si PP. O doza de suc din iarba de grau este egala cu consumul de vegetale de 2½ kg, contine minerale de 92 de feluri, care sunt esentiale pentru organism. Este o proteina intreaga care contine mai mult de 20 de lipide, deci contine mult mai multe proteine decat orice alt aliment. In sucul din iarba de grau se gasesc mai mult de 30 de enzime si 70% clorofila, practic aceasta molecula fiind egala cu hemoglobina, care transporta oxigenul.
Graul verde incoltit are proprietati terapeutice deosebite, insa numai din suc organismul poate sa profite de acestea la maximum. In forma solida, ca atare sau preparat in diverse alte moduri este practic inutil din cauza incapacitatii tubului digestiv uman de a digera celuloza. Unul dintre cele mai importante beneficii asupra sanatatii este cel care vizeaza aportul insemnat al sucului din iarba de grau in prevenirea si in tratarea neoplaziilor. Clorofila formeaza legaturi chimice stranse cu unii cancerigeni, reducand sau impiedicand absorbtia intestinala a acestora. In acelasi timp, clorofila neutralizeaza multi radicali liberi protejand impotriva altor substante cancerigene, a radiatiilor si a efectelor secundare ale drogurilor chimioterapice citostatice asupra celulelor sanatoase.
Iata si alte efecte benefice ale consumului de suc din iarba de grau:
- ajuta in curele de depurare si dezintoxicare, in demersurile antiaging (impotriva imbatranirii) si de reducere a greutatii corporale din supraponderabilitate si obezitate;
- este un stimulent hematologic (deoarece preparatul stimuleaza eritrogeneza – formarea globulelor rosii in sange);
- este de real folos in profilaxia cancerelor, in general, si a celui de parenchim pulmonary, in special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumatorilor si a celor care sufera de TBC;
- intervine pozitiv in unele afectiuni de mai mica gravitate precum: acneea, eczemele, tendinta la infectii recidivante, tulburarile de oxigenare cerebrala sau a altor tesuturi, in afectiunile hepatice, metabolice, unde sucul de grau verde incoltit consumat regulat actioneaza impresionant;
- intareste imunitatea si detoxifica la nivel celular;
- are efect calmant asupra sistemului nervos;
- imbunatateste vederea;
- curata organismul de metalele otravitoare care intra in organism, cum ar fi: plumb, cadmiu, mercur, aluminiu, cupru si altele;
- este de ajutor in cazul incaruntirii, masand pe pielea capului opreste incaruntirea.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.