Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Ficatul si cateva remedii naturale care il sustin

Ficatul si cateva remedii naturale care il sustin

Email Imprimare

Ficatul este unul dintre cele mai mari organe, pe care nu degeaba le numim vitale. Acesta poarta si un rol fundamental in metabolizarea carbohidratilor si a lipidelor. Din pacate, este atacat frecvent de diversi factori nocivi, dar, cel mai adesea, de alimente. Primul pas spre o sanatate mai buna a ficatului este acela de a-l cunoaste mai bine.
Iata cateva lucruri pe care, poate, nu le stiai despre ficat:
1. Daca pielea este organul extern cu suprafata si cu greutatea cea mai mare, organul intern cel mai greu si cel mai mare este ficatul, cantarind intre 1 si 2 kilograme.
2. Este organul primordial in detoxificarea organismului. Purifica sangele si detoxifica de chimicalele pe care organismul nu le poate procesa. Este organul care ajuta si la reglarea nivelului hormonal.

3. Este singurul organ capabil sa creasca din nou. Iata de ce specialistii ne asigura ca este posibil sa ne donam o parte din ficat, urmand ca acesta sa se regenereze in maximum 3 luni de la efectuarea transplantului, atat la donator, cat si la primitor.
4. Aproximativ 10% din cantitatea totala a sangelui poate fi gasita, indiferent de momentul zilei, in ficat, iar acest lucru este de inteles, intrucat ficatul isi activeaza in jur de 500 de functii pentru a ne mentine in viata.
5. Este un excelent depozit pentru nutrienti precum: fier, cupru, vitamina A, B12, D, E, K si glicogen. Cand organismul este foarte slabit sau obosit, ficatul elibereaza exact acele substante care asigura necesarul optim de energie.
Acum, ca am aflat cate ceva despre functiile si rolul ficatului, intelegem de ce este atat de important sa il pastram cat mai sanatos.
Iata cateva remedii naturale care sustin activitatea ficatului:
1. Pastura de albine. Fara nici o exceptie, produsele stupului sunt ajutoare esentiale in pastrarea sanatatii. Pastura este unul din remediile cu o actiune foarte rapida de regenerare a ficatului, astfel ca cine tine o cura cu pastura simte rezultatele chiar din primele zile. Aceasta stimuleaza regenerarea celulara, ajutand ficatul sa isi reia functiile cat mai rapid, mai ales in cazul in care acesta este supra-aglomerat de chimicale.
2. Usturoiul. Este un remediu natural folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale terapeutice. Acesta ajuta ficatul in procesul de detoxifiere, insa regleaza si nivelul colesterolului.
3. Ceaiul verde. Specialistii recomanda consumul ceaiului verde, pana la 2-3 cesti pe zi, datorita continutului de antioxidanti, iar acestia impiedica grasimile sa se depoziteze in ficat.
4. Broccoli. Este una dintre cele mai bune legume pentru detoxifiere si pentru sustinerea functiilor ficatului. Elimina substantele otravitoare cu ajutorul unui antioxidant excelent, vitamina E.
5. Otet din cidru. Pentru mentinerea unui ficat sanatos, se poate bea, inainte de masa, un pahar de apa in care ati adaugat o lingura de otet din cidru. Acesta ajuta la detoxifiere si la descompunerea grasimilor, astfel incat acestea sa nu se mai depoziteze in ficat.
Cei mai aprigi dusmani ai ficatului:
1. Zaharul alb, rafinat. Este un produs exclusiv de sinteza, chimic. Acesta nu contine fermentii necesari pentru a putea fi descompus, asa ca ficatul face eforturi suplimentare excesive.
2. Uleiul rafinat si margarina. Rezulta din procese industriale care distrug enzimele si vitaminele, lasand in compozitie o cantitate apreciabila de substante nocive, greu de metabolizat de catre ficat.
3. Medicamente. Multe medicamente alopate se descompun in organism, in substante nocive care ingreuneaza activitatea ficatului. Consumul indelungat de medicamente (in special luate fara sfatul medicului) poate duce la afectiuni grave ale ficatului, de la diferite forme de hepatite pana la ciroza hepatica.
4. Alcoolul, tutunul, drogurile. Sunt substante pe care oricine se gandeste la sanatate ar trebui sa le evite. Acestea abunda in toxine si afecteaza nu doar activitatea ficatului, ci si a altor organe vitale.
5. Stilul de viata haotic. Noptile nedormite, alimentaia dezechilibrata, sedentarismul sau eforturile exagerate, toate acestea sunt pericole reale pentru ficat, impiedicandu-l sa isi indeplineasca functiile.

Surse material: www.healthdigezt.com, www.cure-naturali.it
Foto: www.cure-naturali.it



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.