Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Rostopasca, o farmacie intr-o planta

Rostopasca, o farmacie intr-o planta

Email Imprimare

Se stie despre rostopasca ca este unul dintre cele mai puternice si eficiente remedii naturale. Cu floricica ei galbena si petalele dispuse in forma de cruce, este utilizata ca remediu inca din Antichitate. In primul rand, rostopasca este folosita in tratamentul hepatitei si al oricaror boli de ficat, sub forma de infuzie, pulbere sau tinctura. In medicina populara, planta a primit denumirea de negelarita, fiind folosita pentru extirparea negilor. Rostopasca face minuni si in tratarea cancerului. In caz de tumori externe, se aplica sucul plantei. Rostopasca ajuta la formarea sangelui, de aceea este recomandata in tratarea leucemiei.

Totodata, planta este leac pentru dereglarile hormonale la femei. Este eficienta in combaterea tulburarilor biliare, migrenelor si bolilor digestive. Sucul extras din tulpina este recomandat pentru cataracta. Se unge pleoapa, inspre coada ochiului. De asemenea, sucul proaspat este indicat pentru panaritiu si ciuperca picioarelor. Pentru a evita eventualele alergii, inainte de a incepe tratamentul cu suc de rostopasca se face un test pe o suprafata mica de tegument.
Planta nu este recomandata in cantitati mai mari de 4 grame pe zi. Nu este indicata copiilor sub 12 ani, femeilor insarcinate si nici celor care alapteaza. Pulberea de rostopasca se obtine prin macinarea fina a partilor aeriene uscate, cu o rasnita de cafea. De la rostopasca se utilizeaza tulpina, frunzele si florile. Se culege numai in zilele insorite. Pe vreme ploioasa, rostopasca se inchide la culoare, iar multe din calitatile ei se pierd. Poate fi gasita din luna mai pana toamna tarziu, pe margini de drumuri si de padure. Poate fi cultivata si in ghivece. (Aglaea Ciubotaru, Foto: Wikipedia)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.