Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Clinica Hofimed, tratamente traditionale si inovatoare

Clinica Hofimed, tratamente traditionale si inovatoare

Email Imprimare

In Bucuresti, exista o clinica medicala in care metodele clasice si metodele naturale de tratament se imbina armonios. Centrul medical privat Hofimed ofera o alternativa la clinicile medicale traditionale, venind in intampinarea pacientilor cu remedii naturale, homeopate, capabile sa ofere solutii pentru afectiuni dintre cele mai diverse, de la cele bronho-pulmonare la afectiunile ginecologice si neuropsihice.
Alaturi de tratamentele clasice, cei care trec pragul clinicii Hofimed pot opta pentru fitoterapia traditionala sau pentru metode de tratament mai deosebite, precum tratamentul biotrofic cu Gerovital H3 - metoda Ana Aslan - sau ozonoterapia, o tehnica de tratament inovatoare, nemedicamentoasa, pe baza unui amestec de ozon si oxigen, o solutie terapeutica sigura, fara riscuri sau efecte secundare. Centrul medical Hofimed se numara printre putinele centre medicale din Romania care practica ozonoterapia.

Ozonoterapia inglobeaza diferite practici prin care ozonul, in combinatie cu oxigenul, este administrat pentru a distruge microorganismele raspunzatoare de declansarea anumitor boli, pentru a imbunatati functionarea celulara si a ajuta la vindecarea tesuturilor afectate. Forme diverse de terapie cu ozon erau folosite inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ozonul era utilizat, inca din 1856, la dezinfectarea salilor de operatie din spitalele europene, iar incepand cu 1860 a fost intrebuintat la purificarea apei in mai multe orase germane. Proprietatile curative ale ozonului au fost consacrate de-abia in 1915, cand doctorul german Albert Wolff l-a folosit la tratarea bolilor de piele. In timpul Primului Razboi Mondial, medicii din armata germana utilizau ozonul pentru tratarea ranilor si a infectiilor anaerobice. De-a lungul timpului, ozonoterapia a contribuit vizibil la vindecarea unor pacienti cu boli cronice.
Ozonoterapia consta in injectarea sau insuflarea intramusculara, intraarticulara sau subcutanata, a unei cantitati precise de ozon si oxigen, distrugand invelisul celular bacterian prin oxidarea fosfolipidelor si a lipoproteinelor. Ozonul are proprietati antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, imunostimulatoare si revitalizante. Creste rezistenta la efort fizic si capacitatea de memorare, are actiune antidepresiva si imbunatateste acuitatea vizuala. In cazul afectiunilor circulatorii, ozonoterapia contribuie la inhibarea agregarii plachetare, imbunatatind astfel circulatia sangvina si sporind elasticitatea hematiilor. Toate aceste proprietati fac din ozonoterapie o solutie sigura pentru afectiuni dintre cele mai diverse, de la afectiunile artro-reumatice la cele vasculare si neurologice. De asemenea, ozonoterapia isi gaseste multiple aplicatii in stomatologie, dar si in dermatologie si cosmetica, combatand efectele imbatranirii pielii si avand actiune antiacneica.
In Europa de vest si in Statele Unite ale Americii, ozonoterapia se practica de mai bine de 30 de ani, fiind cunoscut faptul ca poate reduce consumul de medicamente alopate si efectele secundare ale acestora. Ozonoterapia valorifica principalele proprietati ale ozonului, printre care actiunile antibacteriana, antivirotica, antiinflamatorie si de optimizare a functiei organelor.
Este bine de stiut ca ozonoterapia are si contraindicatii. Astfel, aceasta tehnica nu se recomanda in hipertiroidism, hipertensiune arteriala, accidente vasculare hemoragice sau stari posthemoragice.
Tot la centrul medical privat Hofimed se utilizeaza ca metoda de investigare electroscanograma sau tomografia de impedanta, care, prin evaluarea nivelului de conductivitate bioelectrica a corpului uman, permite aprecierea gradului de functionare a organelor.
Ca proceduri auxiliare, clinica Hofimed va pune la dispozitie reflexoterapia si masajul terapeutic sau de relaxare.
Despre masaj se stie ca este o terapie utilizata de mai bine de 4.000 de ani, ale carei origini se pierd in literatura medicinei traditionale chineze. La inceputul secolului al XX-lea, masajul a fost eclipsat de dezvoltarea medicinei alopate. Revirimentul masajului ca tehnica medicala s-a produs in anii ’70, odata cu expansiunea medicinei alternative si a accentului pus in terapie pe stransa legatura dintre corp si starea de spirit.
Exista aproximativ 100 de tipuri diferite de masaj. Printre cele mai cunoscute se numara masajul limfatic (pentru drenarea limfei), masajul suedez (o tehnica moderna, prin care se eficientizeaza circulatia sangelui, se intind ligamentele si tendoanele si se elibereaza tensiunea fizica si psihica) sau masajul-aromaterapie (pielea este masata cu uleiuri esentiale din plante, despre care se crede ca influenteaza starea de spirit prin stimularea celor doua structuri ale creierului care stocheaza emotiile si memoria). Reflexoterapia este si ea o tehnica de masaj, ce consta in masarea mainilor si a picioarelor, punandu-se accentul pe anumite puncte reflexe.
Iar pentru o sedinta de masaj nu trebuie sa asteptati sa aveti vreo problema de sanatate! Puteti asadar incerca serviciile clinicii Hofimed chiar si sanatosi fiind. Mai ales ca sa previi este mult mai usor decat sa vindeci si este esential sa te mentii in forma!

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.