Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Atentie la fibromul uterin!

Atentie la fibromul uterin!

Email Imprimare

Privit de unii cu spaima, iar de altii cu indiferenta, fibromul uterin, chiar daca in mod normal nu este in masura sa ne pericliteze viata, poate, din pacate, sa compromita in mod dramatic calitatea acesteia. E o problema care merita intreaga atentie! Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, considera ca mai ales in Romania trebuie mereu atrasa atentia asupra consultului ginecologic periodic, un factor esential pentru prevenirea diferitelor afectiuni. In cadrul acestora, o atentie speciala trebuie acordata si problemei fibromului uterin, care afecteaza peste 20% dintre femeile aflate in perioada de fertilitate.

Atentia este necesara deoarece fibromul nu prezinta in general simptome specifice, dar poate conduce la menoragie (menstruatie abundenta), dismenoree (menstruatie dureroasa), metroragie (sangerari intre menstruatii), durere si presiune pelviana, senzatie de balonare abdominala si marire a abdomenului, dureri de spate, disurie (dureri la urinat) si chiar la incontinenta urinara sau la o obstructie uretrala. O atentie speciala ar trebui sa o acorde mai ales femeile care isi doresc un copil, caci fibromul uterin poate conduce la infertilitate, atat in cazul in care este lasat sa se dezvolte necontrolat, cat si in cazul anumitor interventii. Si intre acestea trebuie mentionata si embolizarea, cu atat mai periculoasa, cu cat multi ignora diferitele pericole, printre care si riscul infertilitatii. Nu mai putin important de retinut este faptul ca fibromul poate constitui si cauza de avort, nastere prematura, intarziere de crestere intrauterina a fatului, obstructie a canalului de nastere. Astfel, in cazul gravidelor cu fibrom uterin, numarul cazurilor in care se impune operatia cezariana este de sase ori mai mare.
Acum este insa disponibil si in Romania un nou tratament medicamentos, fara efecte secundare, aplicabil in cazul fibromului aflat intr-un stadiu moderat sau sever. Tratamentul consta in administrarea orala a unei singure pastile pe zi. Noul medicament Esmya este in masura ca intr-un timp scurt sa redea bucuria unei vieti netulburate de efectele secundare ale fibromului si in acelasi timp sa asigure pastrarea intacta a capacitatilor de procreare. Important este sa va informati si sa discutati cu medicul dumneavoastra care este cea mai buna metoda de tratament in cazul dumneavoastra, tinand cont de ceea ce va doriti in viitor, daca s-ar putea ca la un moment dat sa va doriti sau nu copii. Si mergeti la control! Periodic!

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.