Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Embolizarea fibromului uterin afecteaza fertilitatea

Embolizarea fibromului uterin afecteaza fertilitatea

Email Imprimare

Doctorul Randy Morris, specialist in probleme de infertilitate si medicina reproductiva din Chicago, membru a mai multor societati americane de specialitate, precum ASRM, SREI, SART, SLS sau ACOG, avertizeaza ca embolizarea fibromului uterin afecteaza fertilitatea. Doctorul Randy Morris reaminteste in primul rand ca embolizarea fibromului uterin, cunoscuta si sub denumirea de embolizare a arterei uterine, a fost aprobata de Food and Drug Administration in ianuarie 2003 ca o alternativa rezonabila la histerectomie. Totusi, recenzia FDA a literaturii de specialitate indica diferite probleme ce pot aparea in urma embolizarii fibromului uterin, printre care si aparitia menopauzei premature si intreruperea ciclului menstrual.

Doctorul Randy Morris coreleaza aceste date cu rezultatele unui studiu olandez prezentat la intalnirea Societatii Europene de Cardiologie si de Radiologie Interventionala care reliefeaza, de asemenea, afectarea functiilor ovariene prin procedura de embolizare. Studiul priveste compararea a doua grupuri de femei, unul supus embolizarii si altul histerectomiei, functia ovariana fiind masurata cu ajutorul unui nou marker extrem de precis. Este masurata concentrarea din sange a hormonului AMH (anti-Mullerian hormone). Acesta masoara rezerva ovariana, reflectand numarul de ovocite inca disponibile. Nivelul AMH a scazut rapid in ambele grupuri, cu mult mai rapid decat in cazul femeilor de aceeasi varsta care nu suferisera nici una dintre cele doua proceduri.
Rezultatele acestui studiu indica o pierdere la fel de rapida a functiilor ovariene si in cazul extirparii uterului, si in cazul embolizarii fibromului. Mai mult, studiul indica un factor suplimentar. In urma simptomelor recurente, apare o probabilitate foarte mare ca o femeie care a suferit o embolizare a arterei uterine sa trebuiasca sa efectueze in urmatorii doi ani o histerectomie.
Doctorul Randy Morris subliniaza si rezultatele altor studii care evidentiaza incidenta ridicata a complicatiilor in cazul femeilor care au suferit o embolizare de fibrom si au reusit apoi sa ramana insarcinate. Astfel, dr. Randy Morris ajunge la o concluzie, aceeasi pe care o subliniaza si doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, de la Clinica Fertilia. Femeile care isi doresc sa devina mame nu ar trebui sa recurga la embolizarea unui fibrom uterin, putand apela la alte solutii. In acest sens, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu subliniaza si rezultatele exceptionale pe care le ofera noile tratamente medicamentoase care, prescrise inainte de operatia de fibrom, au rolul de a reduce sangerarea si de a face operatia clasica mult mai sigura. (Foto: women.webmd.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.