Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Si la nivel genital, e mai bine sa previi decat sa tratezi!

Si la nivel genital, e mai bine sa previi decat sa tratezi!

Email Imprimare

In mod ideal, pentru a preveni orice neplaceri la nivel genital, femeile ar trebui sa-si faca un control ginecologic o data la un an, un an si jumatate. Iar acest lucru trebuie facut in mod regulat, intre 20 si 65 de ani, pana la menopauza. Un test ginecologic este important de facut deoarece uneori nu exista niciun simptom, chiar si in cazul unor afectiuni grave, cum ar fi cancerul de col uterin. De asemenea, uneori femeile simt ca ceva nu e in regula, dar isi spun ca e o simpla inflamatie, o simpla vaginita, o candidoza, afectiuni  care nu le-ar putea afecta grav. Insa pe termen lung asemenea mici infectii pot afecta colul, putand duce la leziuni, si pot cauza chiar si infertilitate, de pilda prin obstructie tubara (infundarea trompelor, cum se spune in limbaj comun).

In Romania, multe femei nu cunosc aceste lucruri, iar aceasta se intampla si din cauza lipsei unei educatii adecvate, atat din partea scolii, cat si din partea medicilor de familie. In general, mai ales femeile tinere se informeaza de unde pot, de pe Internet, de la televizor si, mai ales in mediul urban, acestea incep sa se obisnuiasca cu ideea de a merge mai des la medic, la un control de rutina. Se observa ca reticenta femeilor fata de un control ginecologic este mai mare in mediul rural. Cele care invoca lipsa banilor pentru control ar trebui sa stie ca, acum, acest control poate fi facut gratuit, la clinicile de stat, de catre cei asigurati in sistemul public de sanatate.
Despre toate aceste lucruri a vorbit doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, de la Clinica de fertilizare in vitro Fertilia in cadrul emisiunii Draga mea prietena de pe Kanal D. (Foto: women.webmd.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.