Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Cauzele avorturilor repetate

Cauzele avorturilor repetate

Email Imprimare

Societatea Americana de Reproducere Umana (ASRM) subliniaza faptul ca avorturile repetate reprezinta o afectiune distincta de infertilitate, definita prin pierderea succesiva a doua sau mai multor sarcini. Atentionarea priveste si faptul ca, atunci cand cauza este necunoscuta, fiecare pierdere de sarcina necesita o examinare atenta. Statistica invocata in cadrul acestui raport releva o rata totala de 25% de pierderi de sarcina, insa doar 5% de pierderi succesive a doua sarcini, respectiv 1% de pierdere succesiva a trei sarcini. Cuplurile care au suferit avorturi repetate necesita o evaluare medicala atenta si un suport psihologic.

In primul rand, trebuie avuta in vedere cauza genetica. Un studiu, bazat pe analiza cromozomiala asupra sangelui parintilor, a reliefat, intr-un procent de aproximativ 5%, drept cauza a avortului repetat o modificare genetica ereditara. Cea mai frecventa anormalitate a reprezentat-o translocarea, adica situatia in care o parte a unui cromozom este legat de un alt cromozom. Parintii care prezinta translocari sau alte defecte cromozomiale pot beneficia insa de o diagnosticare preimplantare a embrionului posibila in cazul fertilizarii in vitro, datorita tehnologiilor actuale. Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu ne aduce vestea imbucuratoare ca astazi aceasta tehnica de ultima ora este disponibila si in Romania la Clinica de fertilizare in vitro Fertilia.
In afara de anormalitatile cromozomiale mostenite pot aparea anormalitati accidentale constand de obicei in absenta sau dublarea unui cromozom. Acestea reprezinta pana la 60% dintre avorturile timpurii.
Avortul poate avea insa multiple alte cauze. Astfel, varsta conduce si ea la o crestere a riscului de avort. Femeile trecute de 40 de ani au un risc de avort de peste 33%, in majoritatea acestor cauze observandu-se prezenta unui numar anormal de cromozomi.
Nivelul scazut de progesteron este si el suspectat de a reprezenta o cauza de avort. Dar raportul afirma ca, in cazul tratamentelor specifice de injectare de hCG (human chorionic gonadotropin), suplimentare de progesteron sau de inducere a ovulatiei, eficacitatea acestora nu este inca demonstrata. Riscul de avort poate creste si in cazul diabetului, obezitatii sau al sindromului polichistic ovarian.
Un alt factor important, prezent in 10-15% dintre cazurile de avort repetat, il reprezinta distorsiunile uterine. Cazurile congenitale includ uterul dublu sau pe cel septat. La acestea se adauga cele dobandite, precum polipii uterini sau fibromul. In cazul fibromului, este recomandat sa discutati cu medicul care sunt cele mai bune si mai moderne tratamente, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu de la Clinica Fertilia nerecomandand embolizarea, ci folosirea unui medicament revolutionar, Esmya, inainte de operatie.
Sunt insa mult mai multe cauze posibile, printre care sindromului antifosfolipidic, prezent in 3-15% dintre cazuri. Sunt, de asemenea, diferite afectiuni ereditare ce reprezinta cauza a unui risc crescut de tromboza, care pot produce inclusiv decesul fatului in a doua jumatate a sarcinii.
Numeroase indicii sugereaza, de asemenea, faptul ca anomalii ale ADN-ului prezent in sperma poate afecta dezvoltarea corecta a embrionului si poate conduce la avort. Raman totusi 50-75% dintre cuplurile cu avort repetat pentru care cauza nu este clar lamurita. Raportul Societatii Americane de Reproducere Umana subliniaza insa, in acelasi timp, faptul ca in 60-70% dintre cazurile de avort cu cauze nedepistate urmatoarea sarcina este de succes. Dar un stil de viata sanatos si un supliment de acid folic sunt recomandate inainte de aceasta. Sunt utile renuntarea la fumat, reducerea consumului de alcool si cafea, controlul greutatii si exercitiile fizice moderate. (Foto: women.webmd.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.