Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Fibromul uterin, mai frecvent decat ne-am astepta

Fibromul uterin, mai frecvent decat ne-am astepta

Email Imprimare

Fibromul uterin apare la 60% dintre femei, cu o incidenta maxima intre 35 si 50 de ani. Fibromul reprezinta o tumoare benigna care prezinta, din fericire, un risc mic, de doar 0,5%, de transformare intr-o tumoare maligna. Dar asta nu inseamna ca-l putem ignora, el prezentand o serie intreaga de riscuri. Cu dimensiuni intre cativa milimetri, caz in care este asimptomatic, si 20 de centimetri, fibromul poate aparea in urma mai multor cauze. Printre acestea se numara dezechilibrele hormonale, dar si problemele genetice, insa cauzele care conduc la aparitia fibromului uterin nu sunt inca pe deplin elucidate.

Diagnosticarea fibromului necesita obligatoriu un consult ginecologic. Daca in faze incipiente acesta este in general asimptomatic, pe masura ce se dezvolta, poate conduce la sangerari menstruale de durata sau intensitate foarte mare sau chiar la sangerari intre menstre. Pierderea de sange poate conduce la randul ei la anemie. In acelasi timp, pot aparea dureri pelviene anormale atat in timpul menstrelor, cat si in timpul actului sexual. In cazul in care fibromul ajunge la dimensiuni mai mari, este posibil sa perturbe inclusiv tranzitul intestinal, putand aparea constipatii si balonare, dar poate perturba si tranzitul urinar, producand incontinenta urinara. Nu rareori apar si secretii vaginale abundente.
Dar principalul risc este legat de faptul ca fibromul poate conduce la aparitia a diferite probleme in timpul sarcinii, sau chiar la avort spontan, prin impiedicarea implantarii embrionului in peretele uterului, si nu de putine ori la infertilitate. Astfel, este deosebit de important ca fibromul sa fie diagnosticat cat mai devreme si tratat in mod corespunzator. Dupa cum subliniaza doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, daca este descoperit la timp, fibromul nu ridica probleme majore, astazi existand posibilitatea instituirii unui tratament medicamentos cu rezultate deosebit de bune. Clinica de fertilizare in vitro Fertilia, cu o bogata experienta in domeniu, a inregistrat rezultate excelente in tratarea fibromului uterin cu ajutorul unui produs de ultima generatie, Esmya. Astfel, fibromul nu are de ce sa ne mai sperie, dar cu conditia de a nu-l ignora, ci de a avea grija sa-l depistam la timp si sa-l tratam corect. Iar pentru aceasta este suficient sa nu neglijam controlul ginecologic periodic. (Foto: women.webmd.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.