Vineri, 7 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Incredibilele beneficii ale propolisului

Incredibilele beneficii ale propolisului

Email Imprimare

Inca din cele mai vechi timpuri, propolisul a fost unul dintre cele mai apreciate daruri ale naturii. Oamenii il folosesc atat in sezonul rece, in combaterea virozelor respiratorii, dar si extern, pentru taieturi, julituri, sau vara, pentru combaterea inflamatiilor cauzate de intepaturile de tantari. Se stie ca propolisul este un excelent antiviral si antiinflamator; acesta si-a dovedit in timp eficienta sa in sanatate. Insa numerosi cercetatori continua sa il studieze, pentru a putea valorifica la maximum calitatile acestuia. Sa nu uitam ca propolisul este un adevarat miracol al stupului, iar inamicii care patrund in stup sunt ucisi si lasati acolo, fara ca sa putrezeasca… si asta pentru ca sunt inveliti intr-un strat de propolis. Daca pana nu demult se stia doar despre actiunea antibacteriana, antimicotica a propolisului, iata ca cercetatorii studiaza in continuare acest minunat produs al stupului, iar descoperirile nu fac decat sa demonstreze ceea ce se intuia: lumea stupului este o adevarata fabrica de medicamente naturale si foarte puternice pentru omenire.

Potrivit studiilor efectuate recent de o echipa de cercetatori de la Universitatea Nationala Autonoma din Mexic, studii coordonate de catre cercetatoarea Sandra Diaz Barriga, s-a scos la lumina faptul ca anumite substante din compozitia propolisului ar putea diminua evolutia cancerului in anumite etape ale evolutiei bolii. Cercetarile s-au concentrat asupra esterului de acid cafeic, o substanta denumita fenetil, principala substanta activa din compozitia propolisului. S-a constatat ca aceasta substanta este un puternic antioxidant, putand diminua evolutia celulelor canceroase in anumite stadii ale bolii. Studiile s-au facut luand in calcul multiple tipuri de cancer, descoperindu-se ca esterul acidului cafeic prezent in propolis are capacitatea de a inhiba unele tumori sau de a preveni cancerul de ficat sau de colon. Efectele sale antitumorale au facut ca propolisul sa fie unul dintre cele mai folosite tratamente de preventie in cazul cancerului sau ca tratament alternativ in cazul unor tumori.

Surse material: thescipub.com, www.quadratin.com.mx
Foto: www.freeimages.com


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.