Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Cand si de ce apare atacul de panica?

Cand si de ce apare atacul de panica?

Email Imprimare

Atacul de panica este o experienta tulburatoare, care poate surveni ca urmare a unei stari intense de anxietate, manifestandu-se prin stari inexplicabile de frica, blocaj total si senzatie de pierdere a controlului. Problema atacului de panica porneste de la nivel psihic si tot acolo isi poate gasi rezolvarea, desi cel implicat are adesea tendinta de a cauta o cauza biologica pentru starea de panica retraita. Urmarile atacurilor de panica pot afecta radical viata de familie sau viata profesionala. Acest lucru se intampla pentru ca, in general, persoanele care sufera de atac de panica incep sa se teama de situatiile sau locurile in care atacurile de panica apar si incep sa le evite.

Aceste persoane traiesc intr-o frica continua ca ar putea reaparea un atac de panica si isi limiteaza drastic activitatile obisnuite, ca de exemplu mersul la cumparaturi, calatoriile sau chiar plecatul de acasa. Printre urmarile mai grave ale atacului de panica isi pot face locul alcoolismul sau chiar tentativele de suicid. Puteti fi cuprinsi de un atac de panica oricand, ziua sau noaptea, in timpul somnului. Simptomele fizice care apar in cursul unui atac de panica ating intensitatea maxima in aproximativ 10 minute si implica in special manifestari ale sistemului nervos simpatic, manifestandu-se prin palpitatii, ritm cardiac accelerat, transpiratii, dureri in piept sau senzatie de lesin.
Pe langa simptomele fizice apar o serie de simptome cognitive si emotionale: persoanele traiesc o frica foarte intensa si se gandesc ca vor muri, ca vor innebuni, ca vor pierde controlul. Din pacate, doar o persoana din trei care sufera de atacuri de panica primeste astazi un tratament adecvat. Simpla reasigurare a pacientilor ca simptomele lor nu au o cauza organica nu este suficienta pentru a le elimina simptomele. 50% continua sa prezinte simptome si sa consulte in continuare medicul pentru a-si rezolva simptomatologia.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.