Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Campanie de donatii, lansata de Ziua Mondiala de lupta impotriva diabetului

Campanie de donatii, lansata de Ziua Mondiala de lupta impotriva diabetului

Email Imprimare

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (SRDNBM) lanseaza campania de donatii Act Today to Change Tomorrow in incercarea de a ajuta copiii bolnavi de diabet zaharat insulino-dependent, ca parte din noua strategie pentru combaterea diabetului zaharat si a bolilor metabolice. Desfasurata sub sloganul Federatiei Internationale de Diabet, campania Act Today to Change Tomorrow, lansata cu ocazia Zilei Mondiale de lupta impotriva diabetului, are scopul de a aduce in atentia publica problematica copiilor cu diabet de tip 1 si de a gasi solutii practice pentru imbunatatirea calitatii vietii acestora.

Avand un regim de viata diferit, copiii cu diabet de tip 1 au nevoie de un tratament complex, ce presupune:
a. insulinoterapie realizata prin 4-6 injectii zilnice sau pompa de insulina, cu adaptarea la domiciliu a dozelor de insulin, in functie de rezultatele autocontrolului glicemic;
b. alimentatie specifica, echilibrata si adaptata varstei si sexului, fractionata in 5-6 mese/zi, al caror orar trebuie respectat cu strictete de la o zi la alta;
c. exercitii fizice efectuate regulat, minimum 3 reprize de cate 30 minute/ saptamana;
d. educatie medicala specifica atat a copilului si familiei acestuia, cat si a mediului social in care activeaza copilul (prieteni, scoala etc);
e. monitorizarea permanenta a glicemiei si starii de sanatate pentru a evita perioadele de dezechilibru ce pot afecta grav viata ulterioara a copilului.
Echilibrarea permanenta a diabetului zaharat sub toate aspectele sale este obiectivul central al monitorizarii continue. Evitarea unor perioade de dezechilibru metabolic poate inseamna in cea mai mare masura evitarea complicatiilor ulterioare ale bolii. Proiectul pleaca de la obiectivul statutar al societatii, acela de a "ameliora permanent calitatea ingrijirii medicale si calitatea vietii persoanelor cu diabet zaharat si/ sau cu alte boli de nutritie si metabolism" si are ca scop strangerea de fonduri necesare achizitionarii de sisteme de monitorizare continua in timp real a glicemiei copiilor cu diabet insulino-dependent.
In Romania, conform datelor SRDNBM, sunt aproximativ 3.000 de copii cu aceasta afectiune, copii al caror regim de viata impune, pe langa restrictii alimentare si de activitate fizica, testarea zilnica (cu glucometru cu picatura de sange), dezechilibre sociale, de adaptare, de integrare in colectivitate. Un copil diagnosticat cu diabet insulino-dependent are ca principala grija gasirea unei stari de „normalitate” care sa asigure echilibrul vietii cu cel al afectiunii sale. Minimum patru injectii de insulina si sase intepaturi pentru testele de masurare a valorii glicemiei ne arata ca in viata unui astfel de pacient unitatea de masura a timpului devine numarul de intepaturi pe an: peste 3.650.
Prin campania Act Today to Change Tomorrow, societatea cauta solutii de a rezolva partial aceasta problema a copiilor prin oferirea de sisteme de monitorizare continua, in timp real, a glicemiei, reducand astfel semnificativ numarul de intepaturi zilnice ale unui copil cu diabet si asigurand pe de alta parte un echilibru glicemic mult mai bun. Dezechilibrul cronic al diabetului zaharat de tip 1 in anii copilariei poate duce la complicatii majore mai tarziu: insuficienta renala, orbire, amputatii ale membrelor inferioare. Tocmai acesta este motivul pentru care SRDNBM face un pas inainte si incearca prin acest program sa ajute copiii cu diabet zaharat de tip 1 din Romania in lupta lor continua pentru o viata cat mai aproape de normalitate.
SRDNBM si-a stabilit ca obiective strategice pentru urmatorii ani, pe langa ameliorarea calitatii ingrijirii medicale si a calitatii vietii persoanelor cu diabet zaharat, si asigurarea accesului pacientilor romani la medicamente de ultima generatie in tratamentul acestei boli. In acest sens, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va initia in perioada urmatoare o ampla campanie de informare si sustinere in randul tinerilor pacienti a modalitatilor moderne de tratament: sisteme de monitorizare continua in timp real a glicemiei si sisteme de infuzie subcutanata continua a insulinei (pompe de insulina).
Societatea sustine orice initiativa legislativa ce vine in sprijinul copiilor care sufera de aceasta boala si aduce modalitati de tratament moderne, mai putin invasive, ce permit echilibrarea intr-o masura mult mai buna a bolii, redand astfel acestor copii bucuria copilariei. Toate fondurile stranse in urma acestei campanii vor fi directionate de catre o comisie a SRDNBM, alcatuita din personalitati marcante ale lumii academice din domeniu, pentru achizitionarea, pentru cat mai multi copii, a acestor sisteme. Ne propunem sa redam, cu ajutorul tuturor celor interesati, libertatea copiilor suferinzi de diabet insulino-dependent.
Donatiile se pot face accesand site-ul: www.changetomorrow.ro. (Foto: www.istockphoto.com/).Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.