Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Remedii naturale pentru preventia si tratarea osteoporozei

Remedii naturale pentru preventia si tratarea osteoporozei

Email Imprimare

Osteoporoza e un dusman ascuns, deosebit de periculos. Osteoporoza inseamna "os poros", os demineralizat, un os predispus fracturilor. Cam una din trei femei si unul din cinci barbati ajung sa sufere, la un moment dat, o fractura osteoporotica. De fapt, dupa varsta de 35 de ani, incepem sa pierdem din densitatea osoasa si sa fim predispusi la osteoporoza. Inca ceva: functionarea sistemului osos este strans legata de functionarea sistemului hormonal. Acesta e motivul pentru care, odata cu intrarea la menopauza, femeile sunt mult mai afectate de osteoporoza.
Am dorit sa aflam care sunt cele mai bune remedii pentru preventia osteoporozei de la dr. Iosif Balint, care ne-a explicat ca exista doua tipuri de celule osoase: osteoblaste si osteoclaste. Primele construiesc, iar celelalte distrug tesutul osos. Aceasta actiune este in sincron, alternativa si se afla sub comanda sistemului hormonal. Femeile ajunse in premenopauza se schimba din punct de vedere hormonal, iar celulele care distrug tesutul osos isi intensifica actiunea. Practic, in acel moment, oasele incep sa aiba un deficit de calciu destul de important, care se accentueaza. Si atunci apare osteoporoza. Structura osoasa slabeste tot mai mult si putem sa ajungem pana la momentul in care intervine o fractura osoasa, la o lovitura simpla, minora... Ne lovim de masa din bucatarie si imediat apare o fractura. Si ne miram de ce! Imediat ce ajungem la spital si facem niste explorari medicale, observam ca avem, de fapt, osteoporoza.

Dr. Iosif Balint: E recomandat ca femeile aflate in preajma menopauzei sau la menopauza sa-si faca regulat aceste explorari medicale sau, sa zicem asa, sa faca aceasta analiza a densitatii osoase. Se numeste DEXA, se masoara densitatea oaselor si se da o valoare acestei densitati. Sub zero, intram in zona de slabire a structurii osoase. Sub -1, deja vorbim de osteoporoza.
Cauzele osteoporozei sunt legate mai ales de alimentatia deficitara, de programul haotic al meselor, de slaba calitate a alimentelor, de faptul ca nu mai mancam dimineata si mancam foarte mult seara, dar si de sedentarism, de lipsa de miscare.
Dr. Iosif Balint: Pentru a ne intari oasele, trebuie sa facem miscare, trebuie sa facem sport, mai ales miscari portante care pot intari tesutul osos. De asemenea, trebuie sa ajutam celulele osoase introducand calciu in organism. Dar acest calciu trebuie absorbit, altfel nu are valoare. Iar noi venim cu HRI Vitalion, o formula de vitamine, minerale si extracte din plante care ajuta la integrarea calciului in tesutul osos. Ea contine si calciu, intr-o cantitate ce nu depaseste doza zilnica necesara unui adult.
Ingredientele naturale ne pot fi de mare ajutor, dar extrem de importanta este formula care le face sa actioneze sinergic, pentru un efect maxim. HRI Vitalion contine pulbere de mere, pulbere de macese, pulbere de Hibiscus, pulbere de vita-de-vie, pulbere din coaja de portocale, pulbere de soc, vitamina A, vitamina C si o serie de minerale: calciu, fier, magneziu, zinc, mangan, potasiu si cupru.
Vita-de-vie este eficienta in afectiunile articulare si reumatice, stimuleaza circulatia sanguina, stabilizeaza colagenul si elimina toxinele. Floarea de Hibiscus este antioxidanta, contine acid citric si acid ascorbic (vitamina C), reduce tensiunea arteriala si scade colesterolul. Marul reduce productia de colesterol, elimina colesterolul "rau" si are efect antioxidant. Portocala e un excelent antioxidant, datorita continutului mare de vitamina C, intareste peretii capilarelor si reduce colesterolul. Floarea de soc curata sangele si, prin efectul sau diuretic, ajuta in tratarea afectiunilor de tip reumatic. Acest supliment alimentar se administreaza de doua ori pe zi, dimineata si seara, cate un comprimat. HRI Vitalion nu este eficient doar in bolile de tipul osteoporozei, ci si in afectiunile cardiovasculare. Acest lucru se datoreaza mai ales pulberii de mar.
Detalii gasiti pe site-ul www.hrivitalion.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.