Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Clinicile Dr. Leahu: 6 din 10 romani au fost cel putin o data la medicul dentist in 2018

Clinicile Dr. Leahu: 6 din 10 romani au fost cel putin o data la medicul dentist in 2018

Email Imprimare

6 din 10 romani au fost cel putin o data la medicul stomatolog in anul 2018, potrivit unui studiu de piata reprezentativ national, realizat de catre Millward Brown Romania in ianuarie 2019. Accesul pacientilor la serviciile stomatologice a crescut pe fondul unui context macroeconomic favorabil, al unui nivel sporit al educatiei si al dezvoltarii pietei de stomatologie sustinuta si de extinderea clinicilor mari.
Piata serviciilor stomatologice a crescut de la an la an, atat ca numar de cabinete si clinici, cat si ca valoare, ajungand la 4.400 de companii active si peste 1,3 miliarde de lei cifra de afaceri cumulata a jucatorilor din domeniu, potrivit datelor Coface. Primele trei orase, Bucuresti, Cluj si Timisoara, au inregistrat progrese semnificative, Capitala fiind cea mai mare zona, cu 1.600 de companii si o valoare a pietei de peste 500 milioane de lei.
Fata de anii anteriori, pacientii constientizeaza, din ce in ce mai mult, cat de importanta este sanatatea dentara. Astfel, in 2018, mai mult de 50% dintre pacienti si-au planificat vizitele la medic. Acestia si-au ales dentistul pe criteriul increderii (intr-o proportie de aproximativ 90%) sau pe recomandare (65%), si nu pe criteriu financiar, cum se intampla in anii trecuti. Conform datelor din studiul de piata, jumatate dintre romanii care au fost la dentist au optat punctual pentru tratarea cariilor, 40% pentru igienizari, comparativ cu anii anteriori, in care ajungeau preponderent in cazul durerii si infectiilor. Numai 8% dintre acestia au fost la dentist pentru a-si rezolva toate problemele dentare.
Dupa 30 de ani de eforturi private sustinute, atat ale medicilor, cat si ale pacientilor, stomatologia da semne bune, dar inca mai avem mult de construit. Conform studiului, in 2018, aproximativ 40% dintre romani nu au ajuns la un medic dentist, peste 30% dintre familiile care au copii nu i-au adus niciodata pentru un control, iar mai mult de 20% dintre romani spun ca nu vor merge nici in 2019 la stomatolog, declara dr. Ionut Leahu, fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.
Problemele dentare afecteaza grav calitatea vietii, de aceea orice roman ar trebui sa aiba sansa la sanatate reala, experienta exceptionala si la tratamente realizate la un standard ridicat.
Intr-un domeniu extrem de fragmentat, construit intr-o proportie de 85% din cabinete individuale, este de datoria noastra, a jucatorilor mari, sa deschidem dialogul cu autoritatile pentru construirea unui program national de preventie, pentru decontarea serviciilor stomatologice intr-o pondere mai mare decat este acum. Cifrele studiului arata ca aproape 90% dintre romani isi doresc acest lucru, asa cum vor sa aiba acces gratuit la medicul de familie, la serviciile medicale in spitale sau la medicamentele decontate
, completeaza dr. Ionut Leahu.
Clinicile Dentare Dr. Leahu continua in 2019 extinderea, adaugand trei clinici noi la reteaua deja existenta. Planurile includ concentrarea pe Bucuresti, prin deschiderea a doua noi clinici si extinderea locatiei din Nicolae Caramfil, inaugurarea clinicii-spital din Cluj, o investitie de 2 milioane de euro, care va seta un standard in stomatologie prin nivelul de complexitate pe care il va aduce, dar si dezvoltarea sistemului de parteneriat introdus pe finalul anului 2018. Cifra de afaceri estimata pentru 2019 este de 45 milioane de lei, in crestere cu 50% comparativ cu 2018.
Reteaua Clinicile Dr. Leahu este formata in acest moment din sase clinici: patru in Bucuresti, una in Pitesti si una in Timisoara. Cu un total de peste 170 de angajati, dintre care 70 de medici, reteaua de clinici are un portofoliu complex de solutii si cazuistica, construit in cei opt ani de existenta, pentru zeci de mii de pacienti. Pentru mai multe detalii, puteti accesa www.cliniciledrleahu.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.