Sambata, 19 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta reinventata: Lasagna cu foi de telina

Reteta reinventata: Lasagna cu foi de telina

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta reinventata Lasagna cu foi de telina. Reteta a fost oferita si preparata de Symphony Romanian Fusion si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, Bucuresti. In luna martie a fost promovata bucataria romaneasca fusion, iar restaurantul partener al proiectului a fost Symphony Romanian Fusion.

Ingrediente pentru lasagna: 600 g pulpe de pui, 2 kg telina, 100 g ceapa, 150 g morcov, 20 ml ulei de masline, 50 g usturoi, 200 ml vin rosu, 80 g parmezan, 20 g busuioc, cimbru, oregano
Ingrediente pentru sos: 300 ml lapte degresat, 50 g quinoa, 2 g nucsoara, 50 g parmezan
Mod de preparare: Se taie marunt pulpele de pui, apoi se toaca legumele si parmezanul. Se caleste amestecul de legume si carne de pui in ulei de masline si vin rosu, apoi se condimenteaza cu cimbru, oregano si busuioc.
intre timp se pregateste un sos alb, astfel: laptele degresat se fierbe, apoi se adauga quinoa si parmezan maruntit, amestecandu-se incontinuu ca sa nu se afume si sa nu se formeze cocoloase. Se condimenteaza sosul cu  nucsoara si se ia de pe foc atunci cand s-a ingrosat.
Se pregatesc straturile de lasagna din foi de telina in felul urmator: Intr-o tava termorezistenta se pun foi de telina, se ung cu sos alb si se adauga amestecul de legume si carne de pui. Apoi se pune un nou rand de foi din telina, peste care se adauga sos alb, un start gros de parmezan ras si amestecul din legume si carne de pui.
Se fac mai multe straturi (in functie de grosimea tavii in care se coace preparatul) si se incheie cu un strat din foi de telina, unse bine cu sos alb si presarate cu mult parmezan ras.
Se pun la cuptor pana ce stratul de sos alb se rumeneste si parmezanul se topeste.
Mod de servire: Se serveste direct in tava in care a fost preparata, alaturi de un pahar de vin rosu.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.