Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Daca e toamna, e Olanda si GrootGroenPlus!

Daca e toamna, e Olanda si GrootGroenPlus!

Email Imprimare

Pregatirile pentru cea de-a 24-a editie a expozitiei GrootGroenPlus, care se va desfasura intre 1 si 3 octombrie 2014, in localitatea olandeza Zundert, sunt in toi. Pana acum s-au inscris peste 235 de expozanti, dintre care 80% sunt din sectorul verde (pepiniere etc.), iar 20% distribuitori. Dintre firmele inscrise, 20% sunt membre ale asociatiei Treeport, 14% sunt expozanti noi, iar 20% sunt firme din strainatate.

Plantele de la standuri vor fi diverse, gama de soiuri si varietati largindu-se de la an la an. De asemenea, programul expozitiei se definitiveaza in aceasta perioada. De remarcat este continuarea colaborarii cu asociatia Tree Centre Opheusden (TCO), inceputa anul trecut.

Noutati din partea organizatorilor
Vizitatorii expozitiei GrootGroenPlus 2014 vor avea parte de o serie de evenimente in premiera. Joi seara (2 octombrie), de pilda, va avea loc un simpozion despre cum poti face afaceri in Franta. Vizitatorii vor putea sa afle lucruri noi si sa se inspire din gradina Treeport, care va fi amenajata de studentii de la Prinsentuin College, indrumati de biroul de arhitectura peisagistica Ontwerpbureau WdBruijn, cu plante primite din partea membrilor Treeport. Aceasta gradina va fi localizata in apropiere de Piata Inspiratiei & Inovatiei. O alta noutate va fi reprezentata de prezentarile de concept si de rapoartele de observatie pe termen lung ale unor noi soiuri de plante.

Succese confirmate
Desigur, pe durata expozitiei vor fi marcate si unele succese importante din bransa. Ca de obicei, trei soiuri noi care au confirmat vor fi prezentate publicului, care va putea urmari evolutia acestora dupa ce au fost premiate si introduse pe piata, in urma cu cativa ani. Varietatile prezentate in acest an vor fi Sorbus Flanrock PBR (Autumn Surprise), care a castigat medalia de aur in 2004, Thuja plicata Whipcord, onorata cu medalia de argint in acelasi an, si Cedrus deodara Bushes Electra, castigatoare a medaliei de aur si a titlului de Cel Mai Bun Soi Nou.
Ziua grupurilor-tinta va avea loc si in acest an. Miercuri (1 octombrie), in centrul atentiei va fi Retailul, joi (2 noiembrie), Verdele din Spatiul Public, iar vineri (3 octombrie), Gradinarul/Contractorul pentru gradini. In fiecare zi vor avea loc sesiuni de dezbateri "in jurul mesei verzi", subiectele abordate fiind legate de grupul-tinta al zilei.

Tema anului si organizatii colaboratoare
In acest an, GrootGroenPlus colaboreaza cu organizatii importante, precum Florall, Stichting Nationale Boomfeestdag, Treeport, BS Zonnebloem, Municipalitatea orasului Zundert si Expo TCO. Colaborarea cu Expo TCO are ca rezultat un circuit combinat pentru presa, precum si schimburi intre cele mai bune noi varietati. Expo TCO se va desfasura in zilele de 1 si 2 octombrie si anul acesta se va concentra pe Energia Copacilor.
Tema expozitiei GrootGroenPlus 2014 este #365green. Participantii care vor reusi sa reprezinte cel mai bine aceasta tema pot castiga Premiul Jac Lodders sau Premiul Jan van Dongen.
GrootGroenPlus 2014 si Expo TCO sunt expozitii de horticultura pentru profesionisti, care se completeaza una pe alta. GrootGroenPlus se concentreaza mai ales pe anumite dezvoltari in interiorul sectorului pepinierelor axate pe copaci, pe sortimentele prezentate, care sa fie atragatoare inclusiv la nivel vizual, in timp ce Expo TCO se concentreaza mai ales pe tehnica. In acest fel, toti vizitatorii de peste hotare vor avea sansa sa vada totul intr-o singura vizita facuta in Olanda.

Informatii si inregistrare

Preinregistrarea pentru intrare libera la targ a inceput in luna mai, pe website-ul oficial al expozitiei. Din iunie, lista cu participantii a fost afisata si ea pe site. Acum poate fi descarcata deja de pe site ultima versiune a aplicatiei care furnizeaza toate informatiile despre aceasta editie a expozitiei. Aceasta aplicatie si conexiunea Wi-Fi gratuita sunt sponsorizate, partial, de catre Rabobank De Zuidelijke Baronie.
Desi s-au inscris deja peste 235 de participanti, ceea ce inseamna ca oferta de spatiu e aproape completata, mai exista cateva locuri disponibile. cei care doresc sa aiba un stand la expozitie sunt rugati sa se inregistreze pe website-ul www.grootgroenplus.nl. (Felician Scorobete)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.