Sambata, 6 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Ghidul Vinul.ro

Ghidul Vinul.ro

Email Imprimare

Rar sa gasesti o persoana care sa nu bea un pahar de vin. Dar, in pofida pretentiei generale de mari specialisti, tot atat de rar gasesti un adevarat cunoscator... Noul ghid al vinului aparut la Editura Business Adviser reprezinta un nepretuit ajutor pentru a te putea descurca in acest atat de atragator, dar, in acelasi timp, atat de complicat si de inselator univers al vinurilor. Discrepanta dintre etichete, pret si calitatea efectiva a vinului este de natura sa-i deruteze pe cei mai multi dintre noi.
In magazine gasesti nenumarate vinuri din tara sau din import, cu preturi ce variaza cu peste un ordin de marime. Pentru nespecialist este o adevarata jungla in care e aproape imposibil sa se descurce. Iar sfatul prietenilor nu este de cele mai multe ori tocmai de bun augur. Tocmai de aceea, editorii Vinul.ro, Cezar Ioan, Radu Rizea, Valentin Ceafalau si somelierul Sergiu Nedelea au realizat o serie de degustari sub atenta indrumare a oenologului Liviu Grigorica, vicepresedinte al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania si cadru didactic la Catedra de Oenologie a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti. Au fost degustate peste 400 de vinuri ce pot fi gasite in magazine si retelele de retail. Degustarile au fost realizate strict din perspectiva consumatorului final, fiind folosite produsele prezente in comert si nu probe speciale pe care le furnizeaza producatorii pentru concursuri. Cu toate acestea, pot aparea diferente intre produsele degustate si cele pe care le vom cumpara. Aceste diferente sunt inerente, fiind provocate de conditiile improprii de depozitare.
Ghidul cuprinde, in primul rand, o serie de informatii importante despre degustarea, pastrarea si consumul vinului. In afara de aceste informatii generale, ghidul cuprinde prezentarea principalelor categorii de vin si a caracteristicilor vinurilor din diferitele tari de origine si, pentru fiecare dintre ele, prezentarea de detaliu a vinurilor degustate. Aceasta prezentare cuprinde atat o descriere a proprietatilor vinului, cat si pretul si un calificativ sub forma unei note de unu la o suta.
Ghidul ne ajuta sa cunoastem oferta actuala de vinuri prezente in piata, sa ne putem alege, in cunostinta de cauza, vinurile ce ne pot bucura cu buchetul lor, sa ne ferim de cele cu un gust dubios sau al caror pret nu se justifica. In acelasi timp, acest ghid te ajuta sa intelegi mai bine personalitatea, plusurile si minusurile acestei licori de exceptie care este vinul. Merita intr-adevar sa stim ce bem, de ce ne place sau, dimpotriva, ce ne deranjeaza atunci cand savuram un pahar cu vin.

Cezar Ioan (coordonator) - Ghidul Vinului.ro, Editura Business Adviser, Bucuresti, 2009, pret: 29 lei

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.