Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Calatorind cu stil, conferinta online la Muzeul Hartilor

Calatorind cu stil, conferinta online la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

In data de 15 aprilie 2021, ora 18:00, Muzeul Hartilor va invita online, pe platforma Zoom, la webinarul Calatorind cu stil. Vestimentatie si accesorii pentru calatorie in secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, sustinut de drd. Raluca Alexandru Partenie. Intr-o epoca in care eticheta vestimentara era esentiala, ne intrebam cum se imbracau oamenii atunci cand calatoreau, sau cum preferau sa calatoreasca? In cadrul conferintei online Calatorind cu stil va veti imbarca intr-un voiaj virtual prin secolul al XIX-lea si Belle Epoque si veti discuta despre tinutele de drum, despre exigentele si necesitatile vestimentare ale situatiei date, despre bunele maniere in calatorie, dar si despre bagaje - ce cufere si valize erau folosite, cum erau lucrurile impachetate pentru a nu se strica sau pentru a nu se sifona - totul exemplificat in imagini. Asadar, cu un imaginar tren, vapor sau chiar balon cu aer cald, sunteti asteptati in calatorie sa strabateti meridianele modei din trecut!

Evenimentul este primul din acest an al seriei Atlas. Conferintele MNHCV. Webinariile se adreseaza publicului pasionat de aventura cunoasterii si descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, psihologiei, istoriei costumului etc.

Raluca Alexandru Partenie este artist plastic, colectionar de obiecte vestimentare de epoca si doctorand al Institutului de Istorie Nicolae Iorga cu o teza de istoria modei, sub indrumarea lui Adrian-Silvan Ionescu. De cativa ani, este cofondator al Muzeului Micul Paris si tine o serie de cursuri de istoria modei din epoca moderna.
Pret: 10 lei, prin achizitionarea unui bilet online: eventbook.ro
Acces: pe platforma Zoom. In preajma evenimentului, cei care au achizitionat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat si in spam).

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.

ESRI Romania este partenerul MNHCV in realizarea de produse si activitati educationale, promovand astfel cartografia si educatia pe tot parcursul vietii. Esri Romania este membru al Grupului de Companii Esri si promoveaza in Romania politica si solutiile GIS ale firmei mame Esri Inc. Esri Romania este o prezenta de necontestat in domeniul GIS, avand o experienta fructuoasa de peste 20 de ani si un numar mare de clienti din toate domeniile, oferind o gama completa de solutii si servicii destinate implementarii sistemelor GIS Enterprise.

Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.