Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Fotografii de Ana si Gheorghe Tripon in expozitie la MTR

Fotografii de Ana si Gheorghe Tripon in expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul Textilelor, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, anunta prelungirea perioadei de vizitare a expozitiei Decenii de Memorie Vizuala - fotografii de Ana si Gheorghe Tripon, deschisa la Sala Irina Nicolau, pana duminica, 18 iulie 2021, inclusiv.
Expozitia dedicata fotografilor Ana si Gheorghe Tripon expune fotografii realizate de acestia intre anii 1958 si 1992, dar si fotografii create de fotografi necunoscuti din prima jumatate a secolului al XX-lea. Locuind in Baita, judetul Hunedoara, cei doi fotografi au captat memoria locurilor, a oamenilor si a momentelor importante din viata lor, a evenimentelor sociale si a costumelor si textilelor tipice zonei. Fotografiile lor sunt in mare parte monocrome (alb-negru), dar au realizat si fotografii colorate si in culori.
Fotografiile Anei si ale lui Gheorghe Tripon au implinit dorinta membrilor comunitatii comunei Baita de a imortaliza imaginea celor dragi si momentele principale din viata lor. Pe langa aceasta misiune, fotografiile lor documenteaza stilul de viata si bunurile fizice traditionale ale acestei regiuni, printre care arhitectura, costumul si inventarul textil produs in gospodaria traditionala. Prin fotografiile acestora se pot vedea schimbarile rapide care s-au produs pe durata secolului al XX-lea si se pot stabili conexiuni intre diferitele perioade de timp.
In contextul in care astazi evolutia fotografiei da oricui posibilitatea crearii instantanee a unei imagini, fotografiile Anei si ale lui Gheorghe Tripon, care de la captarea imaginii pe film la procesarea acestuia erau produsul unei intense munci artistice, dar si de acuratete tehnica, raman unice. Fotografiile din expozitie apartin colectiilor Muzeul Textilelor, Ana Tripon, Familia Nicsa, Elena Tuca si Victoria Tripon.
Expozitia va putea fi vizitata la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Irina Nicolau, pana la 18 iulie 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.