Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie personala de pictura Gheorghe I. Anghel

Expozitie personala de pictura Gheorghe I. Anghel

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 5 august 2021, de la ora 18.00, la vernisajul expozitiei personale de pictura Gheorghe I. Anghel, care va avea loc la Sala Irina Nicolau. Expozitia de fata propune o incursiune in lumea lui Anghel, o interpretare a mitologiei, explorata dintotdeauna de pictor, reprezentand refugiul sau intr-o perioada in care arta era aspru cenzurata. De altfel, cunoscutul artist, cu vechi preocupari in domeniul arheologiei dobrogene, a lucrat impreuna cu istorici de renume (Radu Florescu, Alexandru Suceveanu, Valeriu Georgescu), fapt care explica folosirea experientei de santier nu doar in alegerea subiectelor, dar si in maniera sa de a prezenta aluziv fapte doar banuite, invaluite in mister. Astfel caracteristica lucrarilor este data de atmosfera aparte oferita doar de un santier arheologic, cu surpriza descoperirilor si incertitudinea istoriilor cercetate.

Gh. I Anghel se incadreaza in postmodernism prin aspectul incitant si proaspat al lucrarilor (care de altfel sunt indelung elaborate) prin utilizarea unor citate, prin suprapunerea diferitelor mesaje si prin invitatia pe care o face publicului de a imagina mai departe istorii ambigue, doar vag sugerate de artist. Tehnica de lucru il apropie pe Anghel de expresionismul gestural si de arta bruta prin tusele nervoase, invaluite insa in acorduri cromatice subtile. In ultima perioada, artistul si-a extins cercetarea si in zona obiectuala, realizand lucrari in diverse tehnici (ceramica, lemn, metal).
In ultimii ani, Gheorghe I. Anghel a expus in cateva galerii franceze si a primit Premiul "Breaute" al Academiei Franceze pentru cel mai bun artist strain din Franta, medalia de argint a Salonului international de pictura de la Grand Palais din Paris, Premiul "Edouard Marcel Sandoz" si Premiul "Rene Carre" al Fundatiei Taylor. Ar dori ca lucrarile sale recente sa fie expuse alaturi de cateva scurte filme (Pe urmele poetului alexandrin Kavafis, Artistul si galeristul si Scurte interviuri), care inlesnesc descifrarea artistului si a operei sale.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana la 5 septembrie 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.