Vineri, 12 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Salonul National de Miniatura Textila 2021 - Zestrea

Salonul National de Miniatura Textila 2021 - Zestrea

Email Imprimare

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, filiala Arte Decorative, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va invita vineri, 10 decembrie 2021, ora 17.00, la Sala Noua Galerie, la deschiderea editiei a 10-a a Salonului de Miniatura Textila 2021, care aduce in discutie o tema atipica: Zestrea. Conform Dictionarului Explicativ 2009: "ZÉSTRE s. f. 1. Avere (mobila sau imobila) care se da unei fete cand se marita".

Tranzactional, conjugal, termenul a saracit oarecum in conotatii, umbrind etimologia sa mult mai radicala, ce face trimitere la termenul latin dextrae, cel care insemna fagaduinta solemna. Si totusi, zestrea, indreptata etimologic spre viitor ca promisiune sau, mai acut, ca fagaduinta solemna, este, de fapt, o arhiva. Un mod de a documenta provenienta, istoria, trecutul. Zestrea este o forma de memorie. Personala sau colectiva, resuscitata intr-un rit de trecere, intr-un prag - zestrea e o alternativa la ADN pentru ca ea documenteaza genetic, in aceeasi masura in care proiecteaza in viitor.
Salonul National Miniatura Textila, la 10 ani de la relansare sub curatoriatul sotilor Marijana si Relu Bitulescu si Alexandra Craciun, deschide un prag: intre memoria unui timp consumat si fagaduinta unei alte durate.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Noua Galerie pana in ziua de 9 ianuarie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.