Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Un weekend cu Brancusi. 18-20 februarie 2022

Un weekend cu Brancusi. 18-20 februarie 2022

Email Imprimare

Cu prilejul Zilei Nationale Constantin Brancusi, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va invita la un program dedicat, in zilele de 18, 19 si 20 februarie, sub genericul Un weekend cu Brancusi.
Aniversarea sa va fi celebrata vineri, 18 februarie, de la ora 19 la Sala Auditorium printr-un concert de muzica traditionala romaneasca sustinut de Simion Bogdan-Mihai si Lautarii de matase. Acesta va fi precedat de aforismele marelui sculptor in lectura actorului Richard Bovnoczki, urmate, in aceeasi interpretare, de aprecierile lui Ion Minulescu, Marcel Iancu si Paul Morand publicate in revistele de avangarda Contimporanul si Integral din anii 1925-1927.
Sambata, 19, si duminica, 20 februarie, sunteti invitati la ghidaje gratuite in Sala Constantin Brancusi din Galeria Nationala.
MNAR lanseaza cu aceasta ocazie si turul virtual al acestui spatiu care prezinta lucrarile lui Constantin Brancusi in MNAR. Acesta este realizat in parteneriat cu echipa Into Virtual Reality si va fi pus la dispozitia publicului de sambata, 19 februarie 2022, pe site-ul MNAR.
Aniversam cu bucurie nasterea parintelui sculpturii moderne cu muzica veche romaneasca, care i-ar fi placut si lui. Accentuam, astfel, legatura lui cu spiritualitatea romaneasca si prezentam aprecierile timpurii ale operei sale care dovedesc deschiderea catre modernitatea cea mai acuta a oamenilor de cultura  din Romania interbelica. Totodata, evenimentul deschide seria de manifestari culturale dedicate Zilei Internationale a Francofoniei care se vor desfasura la MNAR sub genericul „Dincolo de cuvinte – Au-delĂ  des mots”. Acestea vor cuprinde ghidaje dedicate in expozitiile permanente si expozitiile Pallady 150, prelegeri si alte activitati cu public, spune Calin Stegerean, directorul general al MNAR.
Participarea la programul din 18 februarie 2022 se face cu bilet de intrare, pret 12 lei. Biletele vor putea fi cumparate online de luni, 14 februarie 2022.
Participarea la tururile ghidate se va face in baza biletului de intrare la Galeria Nationala si in limita a 15 persoane per ghidaj. Pret bilet intrare 20 lei, ghidaj gratuit.
Accesul la evenimente si ghidaje se face cu respectarea tuturor normelor pentru combaterea virusului SARS COV-2, in vigoare.
Programul Un weekend cu Brancusi poate fi consultat pe www.mnar.arts.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Arta al Romaniei.

Program
Vineri, 18 februarie 2022, ora 19.00, Sala Auditorium
• Cand creezi trebuie sa te confunzi cu Universul, aforisme brancusiene si cronici de epoca in lectura actorului Richard Bovnoczki
• Concert Simion Bogdan-Mihai si Lautarii de matase.
Sambata, 19 februarie 2022
• Orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - Ghidaje in Sala Constantin Brancusi
• acces prin Galeria Nationala
 Duminica, 20 februarie 2022
• Orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - Ghidaje in Sala Constantin Brancusi
• acces prin Galeria Nationala

Richard Bovnoczki este actor la Teatrul National Bucuresti si a colaborat cu Unteatru, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Ion Creanga si Teatrului Evreiesc de Stat.
Intensa activitate teatrala este completata de roluri in filme si scurt metraje, printre care: Aurora (regia: Cristi Puiu); Luna verde (regia: Alexa Visarion);  Intalnire cu al treilea Reich (regia: Victor Dragomir);  Intalniri incrucisate (regia: Anca Damian).
Simion Bogdan-Mihai este un artist complex, culegator de muzica traditionala si lautar, unul dintre ultimii cantareti la cobza din Romania.
A fost membru fondator al formatiei Antrepriza Muzicala, alaturi de naistul Victor Matei, unul din discipolii lui Gheorghe Zamfir, fiind activi intre anii 2008 si 2010. A facut parte din formatia Banda Agurida a Loredanei Groza si a colaborat cu Mihai Margineanu, Taraf de Haidouks si LesElephantsBizarres. Alaturi de formatia Lautarii de matase a sustinut numeroase concerte de muzica lautareasca, readucand astfel in prim plan acest gen de muzica
A lucrat la coloana sonora a documentarelor Flavours of Romania si Wild Carpathia realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.