Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente ARTtouch, programe pentru persoane cu deficiente de vedere si auz, la MNAR

ARTtouch, programe pentru persoane cu deficiente de vedere si auz, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza un tur multisenzorial pentru persoane cu deficiente de vedere si de auz, dezvoltat in cadrul proiectului ARTtouch, finantat de Fundatia Orange Romania, ce ofera participantilor posibilitatea de a explora diferite lucrari din Galeria de Arta Europeana. Lansat la finalul lunii aprilie 2014, turul cuprinde trei aplicatii multimedia si de realitate augmentata, replici tactile, mostre textile, o biblioteca de sunete si o biblioteca olfactiva, care au rolul de a face accesibile lucrari ale unor artisti celebri si povestile de dincolo de imagine.

Lucrarile accesibilizate prin intermediul tehnologiei digitale sunt reprezentative pentru colectiile muzeului; fiecare este abordata dintr-o perspectiva noua si permite conexiuni cu alte lucrari din colectia muzeului. Aplicatia creata pentru capodopera lui Jan Brueghel cel Batran, Buchet de flori, ofera informatii variate alaturi de imagini 3D si o animatie de realitate augmentata ce se activeaza plasand camera foto a tabletei sau a telefonului in fata imaginii buchetului (tiparita sau pe un monitor). Alte lucrari din Galeria de Arta Europeana care beneficiaza de aplicatii multimedia sunt Sfantul Francisc si Sfantul Benedict ascultand un inger muzicant de Guercino si Poarta (Saint-Tropez) de Paul Signac.
Aplicatiile pot fi descarcate gratuit de pe AppStore si Google Play urmand link-urile: bit.ly/MNAR-ARTtouch (pentru tabloul lui Brueghel), bit.ly/MNAR_Signac (pentru tabloul lui Signac) si bit.ly/MNAR_Guercino (pentru tabloul lui Guercino) sau scanand codurile QR. Aplicatiile multimedia sunt disponibile permanent in Galeria de Arta Europeana.
Turul multisenzorial pentru persoanele cu deficiente de vedere si de auz poate fi parcurs pe baza de programare, la telefon 021.314.18.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Program de vizitare: miercuri - duminica
11.00 - 19.00 (mai - septembrie)
10.00 - 18.00 (octombrie - aprilie)
Accesul gratuit in prima miercuri din luna.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.