Miercuri, 29 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta Podoabe din trecut, la MNAR

Conferinta Podoabe din trecut, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va invita sa participati sambata, 5 decembrie 2015, ora 12.00, la conferinta Podoabe din trecut. Colectia de paftale a Muzeului National de Arta al Romaniei. Evenimentul este prilejuit de editarea catalogului omonim, precum si de amenajarea in cadrul Galeriei de Arta Veche Romaneasca a unei expozitii cu caracter permanent care prezinta o selectie cu cele mai reprezentative 33 de paftale din colectia MNAR. Conferinta este sustinuta de dr. Carmen Tanasoiu, specialist in cadrul sectiei de Arta Veche Romaneasca. Intalnirea are loc in sala de proiectii din corpul central al muzeului (intrarea A2) si va fi urmata de o vizita ghidata in Galeria de Arta Veche Romaneasca, precum si in Tezaur.

Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 021.314.81.19.
Tarif:
10 lei (taxa de conferinta).
Catalogul Podoabe din trecut este bilingv (romana-engleza) si prezinta intreaga colectie de paftale a Muzeului National de Arta al Romaniei, una dintre cele mai mari din tara. Colectia insumeaza 243 de piese, care dateaza din secolele XVIII–XX, toate de factura balcanica sau otomana. Sunt precizate marcajele si tehnicile de executie, formele si sistemele de inchidere, dar si tipurile de decoratie si nu in ultimul rand simbolistica. Candva obiecte functionale, paftalele provin din ateliere grecesti, bulgaresti, cipriote, turcesti si romanesti. Ele sunt decorate cu sidef, perle, coral, sticla de diferite culori, pietre pretioase in monturi aplicate sau sunt lucrate in tehnica emailului policrom.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.