Duminica, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Povestile si poeziile unei Regine, la Venetia

Povestile si poeziile unei Regine, la Venetia

Email Imprimare

In preajma Zilei Internationale a Femeii, in data de 4 martie, la orele 17.30, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, in colaborare cu Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied va invita la Museo di Palazzo Grimani, la o intalnire literara dedicata reginei-scriitoare Elisabeta de Romania (n. Wied), sotia lui Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, primul rege al Romaniei, incoronat in 1881. Intalnirea, ce isi propune sa comemoreze 100 de ani de la moartea reginei (2 martie 1916), va avea ca moment principal conferinta, cu proiectie de imagini, intitulata Cultura populara romana in opera literara a reginei Carmen Sylva de Silvia Irina Zimmermann.

Silvia Irina Zimmermann a studiat la Universitatile din Sibiu si Marburg si a obtinut doctoratul in filologie germana cu o teza complexa despre opera literara a reginei Elisabeta, cunoscuta in lumea scriitorilor cu pseudonimul Carmen Sylva. Este, totodata, fondatoarea Centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied de la Neuwied. Printre cele mai recente opere ale sale se numara: Carmen Sylva, regina poeta, Bucuresti, All, 2013 si regele Carol I in opera reginei Elisabeta, Curtea Veche, 2015.
Numarul locurilor fiind limitat, sunteti rugati sa confirmati participarea, precizand numele persoanelor care va insotesc, pe adresa: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numarul de telefon: 0415242309 pana la data de 1 martie.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.