Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ghidaje gratuite in Sala Constantin Brancusi din Galeria Nationala a MNAR

Ghidaje gratuite in Sala Constantin Brancusi din Galeria Nationala a MNAR

Email Imprimare

In vederea stimularii interesului pentru opera lui Constantin Brancusi, precum si a donatiei publice pentru achizitionarea lucrarii Cumintenia Pamantului, Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza o serie de ghidaje speciale. Acestea vor avea loc in zilele de 15, 22 si 29 septembrie, incepand cu ora 17.00, precum si cu ocazia Nocturnei Muzeale de pe 23 septembrie, cand MNAR are program prelungit. Programele de ghidaj se vor desfasura in Sala Constantin Brancusi a Galeriei Nationale si se vor concentra asupra personalitatii marelui artist roman, a parcursului sau creativ, plasand in acest context general sculptura Cumintenia Pamantului care reprezinta un punct de desprindere fata de traditie si primul pas in preocuparea sa pentru crearea unei forme esentializate.

In Romania, MNAR gazduieste cea mai extinsa colectie de lucrari ale sculptorului, apartinand perioadei de tinerete si de tranzitie catre cristalizarea unui stil propriu; printre acestea se afla: Somnul (1907), Rugaciune (1907-1908), Danaida (1908). Cei mici sunt si ei bineveniti – MNAR ii asteapta pe copii sa incerce uneltele lui Brancusi in cadrul atelierului Pasarea ascunsa in piatra, care va fi organizat duminica, 18 septembrie, la ora 11.00 (grupa de varsta 4-7 ani) si 12.30 (grupa de varsta 8-12 ani). Ghidajele si participarea la atelierul pentru copii sunt gratuite.
Campania de subscriptie publica in vederea achizitionarii sculpturii Cumintenia Pamantului a fost initiata de Ministerul Culturii si este sustinuta de Muzeul National de Arta al Romaniei. Pana in prezent, din cele sase milioane de euro necesare pentru cumpararea lucrarii s-au strans aproape 700.000 de euro, iar campania continua pana pe 30 septembrie. Statul roman va contribui la achizitionarea sculpturii cu cinci milioane de euro.
Puteti afla mai multe detalii pe www.mnar.arts.ro, www.brancusiealmeu.ro sau pe pagina de facebook CuminteniaPamantului.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.