Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta Antim Ivireanul, la MNAR

Conferinta Antim Ivireanul, la MNAR

Email Imprimare

Cu prilejul comemorarii a 300 de ani de la martiriul Sfantului Antim Ivireanul, intre 28 septembrie si 30 octombrie 2016, in Galeria de Arta Veche Romaneasca a Muzeului National de Arta al Romaniei va fi expus in premiera absoluta Epitaful realizat de Antim Ivireanul, conform traditiei, in anul 1714. Aceasta este singura broderie atribuita artistului-carturar care a pastorit cultura si spiritualitatea romaneasca la inceputul veacului al XVIII-lea, in calitate de Mitropolit al Tarii Romanesti.

Pentru a marca acest eveniment muzeal, joi, 29 septembrie 2016, de la ora 16.30, in Galeria de Arta Veche Romaneasca va fi organizata conferinta Antim Ivireanul – floarea cu straluciri de aur a toata arta cea buna, sustinuta de parintele arhimandrit Mihail Stanciu. Parintele Mihail Stanciu este doctorand al Universitatii Aristotelis din Salonic (Grecia), cu o lucrare referitoare la viata si activitatea Mitropolitului Antim Ivireanul. Pe parcursul acestei cercetari intreprinse in arhivele din tara si din strainatate au fost aduse la lumina o serie de noi documente ce permit o mai buna intelegere a personalitatii marelui carturar. Parintele arhimandrit Mihail Stanciu a ingrijit de asemenea editiile critice ale scrierilor lui Antim Ivireanul, reeditate incepand cu anul 2010.
Pentru a va inscrie la acest eveniment puteti trimite un e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau sa sunati la telefon 021.314.81.19.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.