Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie de scenografie la Muzeul National de Arta al Romaniei

Expozitie de scenografie la Muzeul National de Arta al Romaniei

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va invita sambata, 22 octombrie, ora 12.00, in Sala Auditorium (intrarea din strada Stirbei Voda 1-3), la vernisajul expozitiei TransMutatii de Dragos Buhagiar, o productie a Festivalului National de Teatru. Expozitia, realizata in baza unui parteneriat incheiat intre MNAR si Festivalul National de Teatru Bucuresti, cuprinde obiecte din scenografii distinse de UNITER de-a lungul ultimilor zece ani cu premiul Cea mai buna scenografie a anului, reconstituind un traseu imaginar al creatiei artistului Dragos Buhagiar. Expozitia cuprinde obiecte scenografice care impreuna formeaza o instalatie.

Este vorba de obiecte recognoscibile, care - fiind introduse in spectacole - au suferit o transmutatie, deturnandu-li-se utilitatea cotidiana. Obiectele respective, apartinand diferitelor spectacole jucate la Timisoara, Sibiu, Iasi si Bucuresti, sufera o a doua transmutatie atunci cand sunt scoase din magazii si sunt asezate impreuna, intr-un alt context. Instalatia este despre efemeritatea actului artistic - facem spectacole care au o viata efemera, insa prin aceasta noua expozitie am incercat sa le redau viata, au fost reinterpretate ca in cadrul unui procedeu alchimic. Expozitia cuprinde doua spatii – unul cu lumina alba, care reprezinta intrarea, si un al doilea spatiu imbracat in negru, cu lumina controlata, prin intermediul caruia incerc sa simulez scena, a explicat scenograful Dragos Buhagiar.
Expozitia va putea fi vizitata la MNAR in perioada 21-30 octombrie.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.