Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ce nu stiam despre Lucian Blaga

Ce nu stiam despre Lucian Blaga

Email Imprimare

Marti, 20 decembrie 2016, ora 19.00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel va avea loc licitatia de iarna, incluzand o colectie Jules Pascin si secvente din colectiile Lucian Blaga si general Constantin Doncea. Editie Aniversara - Artmark 8 ani. Cu totii il cunoastem pe Lucian Blaga ca filosof, poet, dramaturg, traducator, jurnalist, profesor universitar, academician si diplomat roman. Dar cati dintre noi il stim pe Lucian Blaga colectionarul? Cinci perle ale celebrei colectii Lucian Blaga vor intra in Licitatia Artmark de marti, 20 decembrie.

Prieten si cunoscut al boemei artistice bucurestene, Lucian Blaga achizitioneaza incepand cu anii '30 lucrari importante ale viitorului maestru Alexandru Ciucurencu. Nud in interior (6.000 - 9.000 euro), ce rezoneaza cu creatia lui Pallady si a lui Matisse, si Natura statica cu flori si fructe (9.000 - 16.000 euro) sunt doua importante opere ce se vor licita. Din 1926, Lucian Blaga isi incepe cariera diplomatica, etapa in care interesul sau de colectionar se deschide spre marile opere de arta europeana. Selectia Artmark, pentru Licitatia aniversara de marti, vizeaza trei astfel de capodopere.
Prevestind parca destinul dramatic spre care a fost impins de Securitate, Blaga colectioneaza in acei ani o semnificativa lucrare de Frans Francken II, Drumul Crucii (ulei pe cupru, cca. 1610-1615, 8.000 - 12.000 euro). In 1935, intra in colectia sa opera Madona cu pruncul (ulei pe lemn, 1470, maestru german, sfarsitul secolului al XVI-lea, 800 - 1.200 euro) si Portretul Mariei-Leopoldina de Austria (portelan glazurat pictat manual, 1817, Scoala Central Europeana, 600 - 900 euro), in care este reprezentata Maria Leopoldina de Austria, sora sotiei lui Napoleon Bonaparte.
Colectia Blaga este insotita de alte importante opere clasate deja in patrimoniul cultural, starnind interesul publicului pentru evenimentul de marti, 20 decembrie, ora 19.00, de la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.