Miercuri, 21 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Zestrea, la Ateneul Roman

Zestrea, la Ateneul Roman

Email Imprimare

Ateneul Roman va gazdui pe 22 decembrie expozitia de costum si fotografie Zestrea by Liliana Turoiu. Colectia semnata de Liliana Turoiu, sustinatoare a valorilor autentice romanesti etnografice, istorice si culturale, isi adauga, astfel, in impresionantul sau palmares expozitional, inca un spatiu de prestigiu, cultural, arhitectonic si istoric, emblematic pentru Romania. Zestrea by Liliana Turoiu este un proiect cultural de promovare a identitatii nationale, cu un puternic caracter educational, intercultural si care se adreseaza tuturor celor preocupati de traditie, cultura si moda. In 2016, colectia Zestrea si albumul de arta si costum cu acelasi nume au fost expuse in 8 capitale europene.

Vernisajul de la Bucuresti va avea loc pe 22 decembrie, in Foaierul Ateneului Roman si va fi deschis de domnul Andrei Dimitriu, in calitatea sa de director general al Filarmonicii George Enescu - gazda evenimentului - si de domnul Radu Boroianu, presedinte al Institutului Cultural Roman. Profesorul Cristian-Robert Velescu, cel care semneaza prefata albumului de arta si costum Zestrea, presedinte al Senatului Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, va sustine la vernisaj o alocutiune. In aceeasi seara, Orchestra Simfonica si Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, vor sustine pe Scena Ateneului Roman Concertul exceptional de Craciun. Cele 56 de artiste care vor urca pe scena cu aceasta ocazie vor purta in premiera absoluta tinute semnate de designerul Liliana Turoiu.
In colectia Zestrea, piesele vestimentare traditionale romanesti sunt surse de inspiratie pentru broderii moderne, utilizate in creatii vestimentare contemporane, imbinand maiestria materialelor pretioase, precum dantela, catifea si matase metalizata cu cea a broderiilor elaborate, de inspiratie romaneasca. Evenimentul cultural Zestrea, dincolo de o laudabila performanta creativa, este un manifest al feminitatii, o invitatie pentru femeia moderna care incearca sa se redefineasca, iesind din tipologiile actuale, uneori simplificate si limitative. In lipsa unui model arhetipal al feminitatii contemporane, intoarcerea la stilul si reperele artistice ale Reginei Maria si reinterpretarea acestora in cheie moderna este unul din cele mai valoroase intelesuri ale colectiei.
Invitatii evenimentului de la Ateneul Roman - oficialitati, personalitati din lumea culturii si artelor, parteneri, iubitori ai modei, muzicii si traditiilor romanesti - vor admira in seara expozitiei tinutele colectiei Zestrea, fotografiile albumului de arta realizat la Castelul Bran si impresionantele bijuterii Dacika, create de Casa de Bijuterii Micri pornind de la stravechi simboluri geto-dace.
Mai multe detalii despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, precum si de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio - Official.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.