Miercuri, 21 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Pictura romaneasca... la MNAR

Pictura romaneasca... la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), Fundatia Bonte si Institutul Cultural Roman va invita luni, 13 februarie, 2017, la vernisajul expozitiei cu titlul Pictura romaneasca din colectia Fundatiei Bonte care va avea loc la Muzeul Colectiilor de Arta, Calea Victoriei nr. 111.
Reunind 57 de lucrari realizate de artisti dintre cei mai prestigiosi, dintre care nu puteau lipsi Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Francisc Sirato, Stefan Dimitrescu, Camil Ressu, Magdalena Radulescu sau Alexandru Ciucurencu, expozitia exprima optiunea pentru configurarea unui anume specific romanesc continut intr-o colectie privata de arta. Aceasta s-a constituit in anii petrecuti in Romania de omul de afaceri portughez Alain Bonte, cel care a intemeiat fundatia cu caracter cultural care ii poarta numele si care are printre obiective promovarea artei romanesti in plan national si international.

Prezentata in anul 2016 la Palatul National Ajuda din Lisabona, expozitia curatoriata de doamna Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta Constanta, este oferita acum publicului din Romania, completand cu lucrari importante paleta de lucrari create in Romania in perioada 1875-1945 si aflate in colectiile MNAR.
Expozitia va fi deschisa in perioada 14 februarie - 30 aprilie 2017 si va include ghidaje speciale si alte activitati educative pentru public.

Conferinta Radu Preda – Trecutul recent intre imagine si realitate
Muzeul National de Arta al Romaniei va invita miercuri, 15 februarie 2017, ora 18.30 la conferinta Trecutul recent intre imagine si realitate. Pledoarie pentru Muzeul Crimelor Comunismului.
Conferinta se inscrie in seria de evenimente care largesc contextul istoric si cultural al expozitiei Arta pentru popor? Plastica oficiala romaneasca intre 1948-1965.
Eveniment sustinut de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Intalnire la muzeu cu Christoph Tannert, directorul Kunstlerhaus Bethanien din Berlin
In cadrul programului Intalnire la muzeu, joi, 16 februarie 2017, ora 18.30, va avea loc in Salile Kretzulescu (vizavi de Biserica Kretzulescu), conferinta sustinuta de Christoph Tannert, directorul Kunstlerhaus Bethanien Berlin. Aceasta se va focaliza asupra multiplelor activitati desfasurate de unul dintre cele mai dinamice spatii ale artei contemporane, Kunstlerhaus Bethanien Berlin, care ofera programe de rezidenta pentru artisti din toata lumea, organizeaza vizite in atelierele pe care le pune la dispozitie, stimuleaza reflectia critica si sustine o activitate editoriala dintre cele mai prestigioase in domeniu. Conferinta va include substantiale referiri la expozitiile proprii, cu caracter monografic, tematic sau de sinteza.
Intalnirea este prilejuita de deschiderea la MNAR, in primavara acestui an, a expozitiei The New Black Romanticism, curatoriata de dl Christoph Tannert.
Conferinta se va desfasura in limba engleza, iar intrarea este libera.
Eveniment sustinut de Goethe-Institut Bucuresti.

Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.