Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Zestrea - expusa la Venetia in timpul Carnavalului

Zestrea - expusa la Venetia in timpul Carnavalului

Email Imprimare

Tinutele pretioase din colectia Zestrea by Liliana Turoiu, inspirate de straiele domnitelor si reginelor, precum si de motivele iilor romanesti traditionale, sunt expuse in februarie in somptuosul Ateneo Veneto, chiar in inima culturala si istorica a Venetiei. Expozitia de la Ateneo Veneto este un eveniment cultural, organizat cu sprijinul Creart, al Institutului Cultural Roman si al Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, in cadrul renumitului Carnaval Venetian, in perioada 18-28 februarie. Vernisajul va avea loc pe 18 februarie, in Aula Magna din Ateneo Veneto, in prezenta unor personalitati marcante din domeniul artei si culturii, din Romania si din Italia.


Venetia in straie de zestre si de sarbatoare
Colectia Zestrea by Liliana Turoiu este o prezenta romaneasca remarcabila la Carnavalul de la Venetia, cu atat mai mult cu cat printre partenerii evenimentului se numara si Castelul Bran si Primaria Venetia, iar spatiul care gazduieste expozitia este Ateneo Veneto, o celebra institutie italiana care promoveaza stiintele, literatura si artele inca din 1812, cand a fost infiintat; un forum unde, timp de doua secole, s-au dezbatut cruciale probleme civice, sociale si culturale ale Venetiei. Cladirea in sine are o istorie mult mai veche si ampla: initial sediu al Scuola Grande di San Fantin a Republicii Venetiene, cladirea a fost renovata in sec. al XVI-lea in stil baroc si manierist si imbogatita cu opere de arta de catre arhitecti, sculptori si pictori celebri. La ultimul etaj se afla o impresionanta biblioteca cu 40.000 de volume, unele de o inestimabila valoare istorica si culturala, asa cum este, de altfel, si colectia de arta din cladire, cu lucrari ale marilor Tintoretto, Veronese ori Palma il Giovane.
Zestrea artistica a acestei somptuoase cladiri este pusa in evidenta an de an de evenimentele culturale speciale gazduite de Ateneo Veneto: conferinte, expozitii, evenimente de top din domeniul teatrului si muzicii, ca si initiative sociale, ce contribuie, de exemplu, la educatia culturala a tinerilor si studentilor, prin cursurile de istorie, arta, cultura organizate aici.

Periplul zestrei romanesti - la Venetia si prin lume
Adevarat promotor al valorilor autentice romanesti, culturale, etnografice si istorice, creatoarea Liliana Turoiu, artist plastic si lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, a sprijinit constant cultura romaneasca in cei 20 de ani ai carierei sale, atat prin colectiile si expozitiile sale de arta si costum contemporan, cat si prin numeroase conferinte sustinute in cadrul unor prestigioase institutii academice romanesti si internationale.
Zestrea by Liliana Turoiu este mai mult decat o colectie de vesminte inspirate de straiele domnitelor de alta data si de iile pretioase: este un proiect cultural de promovare a identitatii nationale, cu un puternic caracter educational si intercultural, adresat celor preocupati de traditie, valori autentice si moda. Proiectul cuprinde atat colectia vestimentara moderna, inspirata din costumul traditional romanesc, cat si un album de arta si costum, ale carui fotografii au fost realizate in Castelul Bran.
Descopera toate informatiile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, precum si de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio - Official.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.