Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Liliana Turoiu, Premiul de Excelenta pentru proiectul cultural Zestrea

Liliana Turoiu, Premiul de Excelenta pentru proiectul cultural Zestrea

Email Imprimare

In cadrul prestigioasei Gale a Premiilor Cinematografiei organizate la Palatul Ghica, de catre Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, lector universitar dr. Liliana Turoiu a primit Premiul de Excelenta pentru proiectul cultural Zestrea la implinirea a 20 de ani de cariera artistica. Premiul i-a fost inmanat in prezenta Altetei Sale Regale, Principesa Maria a Romaniei, cu ocazia celei de-a V-a Gale U.A.R.F., desfasurata sub inaltul patronaj al Casei Regale si dedicata celebrarii si premierii personalitatilor marcante ale cinematografiei romanesti.

Acest Premiu de Excelenta este o reala onoare pentru orice artist. Am creat colectia de vesmant contemporan Zestrea cu reverenta fata de trecut si traditie, dar, in acelasi timp, cu gandul la femeia moderna, care se redefineste, iesind din tipologiile actuale. Intoarcerea la stilul si reperele artistice ale Reginei Maria si reinterpretarea lor in cheie moderna reprezinta unul dintre cele mai valoroase intelesuri pe care le-am gandit pentru colectie. Iata ca acest proiect personal  a devenit, spre marea mea incantare, un curent cultural amplu, in care arta si rigoarea executiei se impletesc cu respectul fata de valoarea costumului traditional. Prin fiecare din numeroasele expozitii Zestrea am promovat, peste tot in lume, valorile autentice romanesti si frumusetea sufletului romanesc, tradus in croiuri, texturi, broderii si simboluri, marturiseste Liliana Turoiu.
Printre invitatii speciali si premiatii Galei s-au numarat nume de prestigiu, precum actorii Maia Morgenstern, Magda Catone, Daniela Nane, Irina Movila, Adela Marculescu, Manuela Harabor, Maria Rotaru, Ana Maria Carablais, Alina Berzunteanu, Horatiu Malaele, Cornel Garbea, Remus Marginean, Ion Chelaru, Dan Badarau, regizorii Toma Enache, Petre Hadarca, Andrei Zinca, Constantin Paun, scriitorii Sorin Dumitrescu si Ioan – Pavel Azap, interpretii Stela Enache, Sofia Vicoveanca, Angela Buciu, Gheorghe Turda, Dumitru Farcas, dar si profesionisti din domeniul televiziunii, care prin activitatea lor au contribuit la sustinerea si promovarea artei si culturii: Marilena Rotaru, Iuliana Marciuc, Cristian Brancu, Mirel Curea, Nelu Barbu.
Cei prezenti au avut ocazia sa admire si sa aplaude la scena deschisa lucrarile de arta vestimentara din colectia Zestrea by Liliana Turoiu prezentate la Palatul Ghica in seara evenimentului - tinute speciale, inspirate de straiele domnitelor si de iile traditionale romanesti.  In cei 20 de ani de cariera, artista a semnat colectii de moda, prezentari, dar si expozitii de arta, fotografie si costum organizate atat in tara, cat si in strainatate. 
Alte informatii despre lucrarile Lilianei Turoiu se gasesc pe site-ul lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca si pe pagina facebook Liliana Turoiu Studio - Official.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.