Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, eveniment aniversar

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, eveniment aniversar

Email Imprimare

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a sarbatorit azi, 25 mai 2017, in cadrul unui eveniment ce a avut loc in Cafeneaua Sociala Sheida, 6 ani de activitate medicala. Medicina Sociala este un domeniu de pionierat in Romania anului 2017, iar cele doua policlinici sunt in continuare si dupa 6 ani singurele de acest fel care apartin unei fundatii.

Wargha Enayati, fondatorul FPSRM: Lupta noastra cu sustenabilitatea actualului sistem social este continua. Ne zbatem in fiecare zi intre dramele celor care ar avea nevoie de ajutor si sincopele unui sistem gandit mai mult din birouri si mai putin din realitatea cruda a vietii. In realitate 6 ani de activitate medicala sociala pentru Policlinica Baba Novac unde au acces exclusiv persoanele fara venituri si asigurari medicale arata cam asa: 20.100 de consultatii gratuite, 2.200 de pacienti, din care 600 de bolnavi cronici care primesc lunar tratament medical, 12 medici voluntari, un medic coordonator si o asistenta. Peste 400.000 de euro cheltuieli pentru cele doua policlinici numai anul trecut. Medicina sociala costa in primul rand uman si emotional, dar si financiar, si pentru asta avem de multumit partenerilor si prietenilor nostri.
In total au fost oferite 31.000 de consultatii de specialitate inclusiv de la infiintarea Policlinicii Sociale Sala Palatului, cea care s-a deschis in anul 2015, cu o investitie de 1 milion de euro si care are ca obiectiv sustinerea accesului la asistenta medicala de specialitate pentru persoane cu venituri reduse (sub 800/1600 lei/luna).
Cristiana Mateoiu, directorul Executiv al FPSRM: Prin proiectele Fundatiei avem grija ca dincolo de partea umana a activitatii noastre sa oferim si o perspectiva financiara transparenta celor care ne sustin activitatea lunar. Costurile noastre au crescut lunar exponential cu numarul de pacienti si servicii oferite. Am pornit in 2011 de la 431 de consultatii la Policlinca Baba Novac, cea care ofera servicii medicale exclusiv pentru persoane fara venituri si asigurari medicale, azi am ajuns la 5.600 de consultatii gratuite pe an. La Policlinica Sala Palatului am oferit 10.900 de consultatii in 2 ani. In anul 2016 au fost peste 7.000, iar anul acesta putem vorbi deja de 3.858 total consultatii, analize medicale si investigatii. Nevoia de sustenabilitate ne-a pus mereu in situatia de a gandi solutii. Iata ca deviza acestei policlinici este “Fa-te bine, facand bine" si in acest sens am decis sa lansam un abonament stomatologic care, din analizele noastre, este cel mai convenabil de pe piata. Cu 6 euro/luna beneficiezi de consultatie, plan de tratament, detartraj, o extractie, o extirpare vitala cu obturatie de canal si o obturatie. Cel mai important lucru este ca parte din banii acumulati in acest fel merg catre pacientii fara venituri.
Povestile oamenilor care trec pragul policlinicilor sunt impresionante, dar multe dintre ele sunt datatoare de speranta pentru noi toti.
Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizatie neguvernamentala care ofera, de peste 5 ani, o gama larga de servicii medicale gratuite in cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui numar de peste 2.400 de persoane inregistrate fara venituri si asigurari medicale. Aceasta policlinica este prima policlinica de acest fel din ţara, deschisa acum 6 ani. Din anul 2015, functioneaza cea de-a doua Policlinica Sociala, la Sala Palatului, care se adreseaza persoanelor cu venituri mici si foarte mici. De altfel, fundatia mai are si doua centre educationale de tip after school: Centrul Educational Baneasa si Hero After-School Clinceni. Un alt proiect social este Cafeneaua Sheida, de pe strada Ion Campineanu nr 23. Mai multe detalii puteti gasi pe www.fundatiapoliclinicisocialereginamaria.ro sau la www.facebook.com/fundatiareginamaria


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.