Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cetatile Carpatilor Medievali – harta unui nou concert la MNHCV

Cetatile Carpatilor Medievali – harta unui nou concert la MNHCV

Email Imprimare

Dupa un itinerar sonor inceput in februarie pe Cursul Dunarii de la izvoare pana la varsare la 1693, catre Valahia, Moldova si Basarabia la 1769, pana la Tracia dupa Ptolemeu la 1578, Stagiunea Cartografii sonore prezinta o noua harta istorica ce isi va revela povestea prin intermediul muzicii clasice.
In seara zilei de marti, 30 mai, de la ora 18:00, in saloanele Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi (din Strada Londra nr. 39), harta in jurul careia se va contura concertul reprezinta Muntii Carpati si teritoriul Sarmatiei in anul 1545, principalele cetati si forme de relief, dupa coordonatele Antichitatii, trasate de savantul grec Claudius Ptolemeu.

Contextul cultural si istoric al aparitiei hartii va fi expus si de aceasta data prin discursul de specialitate sustinut de istoricul Silviu Anghel. Vor concerta Duo Cello Jaya – Ella Bokor si Mircea Marian la violoncel, avandu-l invitat special pe Iulian Ochescu la pian, cu un program inspirat de teritoriile descrise de harta. Programul va cuprinde lucrari de David Popper, George Enescu, Reinhold Gliere si Dmitri Shostakovich.
Accesul la eveniment se va face prin rezervare in prealabil, in limita locurilor disponibile, la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si prin plata biletului de intrare la muzeu in valoare de 8 lei.
Evenimentul marcheaza totodata inchiderea Stagiunii Cartografii sonore pana la reluarea sa in toamna acestui an. Pana atunci, hartile prezentate pot fi redescoperite cu fiecare vizita noua la MNHCV.
Numele complet al hartii este Ptolemaeus, Geographia. Tabula Europae. VIII. Sarmatia. Realizata la Basel in anul 1545 de catre Sebastian Munster, harta prezinta estul Europei, numit in Antichitate Sarmatia, asa cum a fost descris de geograful Ptolemaeus in secolul II d.Chr.

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.