Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Ion Grigorescu: Opera pictata 1963-2017

Expozitia Ion Grigorescu: Opera pictata 1963-2017

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei si Fundatia Muzeul de Arta Recenta - MARe va invita, in perioada 9 iulie – 22 octombrie 2017, sa vizitati Expozitia Ion Grigorescu: Opera pictata 1963-2017. Sinteza dedicata creatiei pictate a lui Ion Grigorescu, expozitia prezinta 80 de lucrari realizate in perioada 1963-2017, fiind impartita in 6 sectiuni ce surprind momentele-cheie: Paleta (1963-1965), Raspantia (1965-1968), Revizorul (1968-1971), Exodul (1972-1978), Saritura cu pictura (1979-1993) si Marginea era centru (1993-2017). Lucrarile provin din 10 muzee si galerii de arta si 20 de colectii private din tara si din strainatate. Aceasta expozitie se inscrie in programele strategice ale MNAR pentru perioada 2016-2021, din care rezulta aportul artistilor nostri la arta universala, raporturile traditie-modernitate, conexiunile cu arta contemporana si cu noile generatii de artisti, cu evolutiile societatii de azi.

Ion Grigorescu (n.1945) a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucuresti, promotia 1969, clasa prof. Aurel Vlad si este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1971. Din 1989 este membru in Grupul Prolog (alaturi de Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Pastina, Christian Paraschiv, Mihai Sarbulescu, Matei Lazarescu). Ion Grigorescu este cunoscut ca fotograf, artist de performance, autor de film si arta video, dar mai putin ca pictor, desi este artistul roman care a contribuit cel mai mult la transformarea picturii dintr-o practica traditionala intr-un mijloc artistic conceptual (Erwin Kessler).
A participat la 300 de expozitii de grup si a avut 42 de expozitii personale in Romania si in strainatate. Lucrarile lui Ion Grigorescu au fost expuse la cele mai importante manifestari artistice mondiale, de la Documenta de la Kassel (2007) la Bienala de la Venetia (1997 si 2011), iar lucrarile sale fac parte din colectiile unora dintre cele mai importante muzee ale lumii: Muzeul de Arta Moderna din New York (MoMA), Centrul Pompidou - Paris si Tate Modern - Londra.
Expozitia este insotita de un catalog in limbile romana-engleza de 512 pagini cu 700 de ilustratii, realizat de un colectiv format din Erwin Kessler, Cristian Vechiu, Carola Chisiu, Ioana Antonia Pearsica si Diana-Andreea Novaceanu. Publicat la Editura Vellant, catalogul critic exhaustiv al operei pictate a lui Ion Grigorescu parcurge creatia sa cronologic si analitic, fiind produsul unei cercetari de lunga durata.
Evenimentul are loc intr-un spatiu al aripii Stirbey a muzeului, recent redat circuitului expozitiilor temporare, fiind remodelat prin colaborarea Muzeului National de Arta al Romaniei cu Fundatia Muzeul de Arta Recenta – MARe.
Din 2015 si pana in prezent, Fundatia Muzeul de Arta Recenta - MARe a organizat expozitii in parteneriat cu Muzeul de Arta Constanta, Muzeul de Arta Craiova si Muzeul Brukenthal, Sibiu. MARe a fost partener la prima editie Timisoara Art Encounters (2015) si la Noaptea Alba a Galeriilor - NAG 10 (2016). Proiectul major al Fundatiei Muzeul de Arta Recenta est MARe, primul muzeu din Bucuresti pentru care s-a ridicat o cladire cu destinatia exclusiva de muzeu de arta. MARe va fi primul muzeu privat de arta din Romania postdecembrista, care va oferi publicului o perspectiva diferita asupra artei romanesti si internationale din anii 60 si pana in prezent.
Program de vizitare: miercuri - duminica, 11.00 - 19.00.
Bilet de intrare: 10 lei .
Gratuit: prima miercuri din fiecare luna.

Mai multe detalii gasiti pe mnar.arts.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.