Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Mai multe posibilitati de vizitare a spatiilor istorice din fostul Palat Regal!

Mai multe posibilitati de vizitare a spatiilor istorice din fostul Palat Regal!

Email Imprimare

Sala Tronului, Sufrageria Regala si Scara Voievozilor din fostul Palat Regal pot fi vizitate si in zilele de marti 12, 19, 26 septembrie, orele 11.00-19.00. Cu ocazia zilelor europene ale patrimoniului, eveniment marcat in luna septembrie in 50 de tari din Europa, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) deschide spre vizitare aripa centrala a fostului Palat Regal. Sala Tronului, Sufrageria Regala sau Scara Voievozilor au o puternica incarcatura istorica, simbolica si emotionala, reprezentand "centrul de comanda" al monarhiei in timpul domniilor regilor Carol al II-lea si Mihai I. In perioada interbelica, dar si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, aceste spatii erau folosite pentru receptii oficiale la care erau invitati inalti demnitari din tara si din strainatate.
Picturile si basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identitati nationale transmisa vizitatorilor peste generatii. Celor doua picturi monumentale care impodobesc tavanul Scarii Voievozilor si al Salii Tronului, opera lui Arthur Verona si respectiv a Ceciliei Cutescu-Storck, li se adauga lucrari de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpana, Stefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuti dintre artistii romani care au contribuit la decorarea palatului regal.

Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, Corp central, Intrarea A3
Programul de vizitare:
Marti 12, 19, 26 septembrie, orele 11.00-19.00 (vizitatori individuali)
Sambata 16 si duminica 17 septembrie, tururi ghidate, orele 11.30, 14.00, 16.30
Tarife:
- bilet de vizitare individual (fara ghid) - 10 lei (reduceri: 5 lei pensionari/ 2,5 lei elevi/gratis prescolari).
La cerere, marti 19 si 26 septembrie se pot organiza vizite ghidate pentru grupuri de minimum 15 persoane, prin programare cu 10 zile inainte, la adresa de email: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Tarif vizite ghidate:
• limba romana: 20 lei (reduceri 10 lei pensionari/ 5 lei elevi / gratis prescolari)
• limba engleza: 20 lei  + 250 lei taxa de ghidaj.
Durata unui tur ghidat: aproximativ o ora.
Mai multe detalii gasiti pe mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.