Vineri, 5 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Lansarea aplicatiei mobile "Muzeul Hartilor - Lumea pe harta"

Lansarea aplicatiei mobile "Muzeul Hartilor - Lumea pe harta"

Email Imprimare

In perspectiva celebrarii Centenarului Marii Uniri de la 1918 si cu ocazia Zilei Culturii Nationale, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in parteneriat cu Asociatia Identitate Culturala Contemporana anunta lansarea aplicatiei mobile Muzeul Hartilor - Lumea pe harta. Aplicatia va invita sa descoperiti lumea fascinanta a hartilor de la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi din Bucuresti si sa explorati harti ale regiunilor istorice locuite de romani din cele mai vechi timpuri.

Muzeul Hartilor - Lumea pe harta prezinta informatii despre cartografi celebri, harti valoroase si va poate acompania si ghida vizita in muzeu. Este disponibila in sistem Android si iOS in limba romana, si in curand in limba engleza. Aplicatia a fost realizata in urma parteneriatului dintre Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi si Asociatia Identitate Culturala Contemporana, gratie efortului voluntar al inginerilor software de la Gemini Solutions.
Asociatia Identitate Culturala Contemporana propune proiecte culturale menite sa provoace intrebari despre rolul spatiului cultural romanesc in viata de zi cu zi a cetatenilor romani si a diasporei romanesti. Asociatia considera ca identitatea culturala este fundamentala pentru o dezvoltare structurata a societatii romanesti si europene si aduce in atentia publica subiecte importante pentru afirmarea calitatii de apartinatori ai spatiului cultural romanesc.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) este singura institutie culturala cu acest specific din Romania si printre putinele din lume. Muzeul detine o colectie de peste 750 de harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal regiunile romane, dar si tarile Europei si alte continente. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor si un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii, atat de catre specialisti, cat si de catre publicul general.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.