Luni, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia de arta fotografica Korniss Peter: Memorie continua

Expozitia de arta fotografica Korniss Peter: Memorie continua

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei si Institutul Maghiar Balassi din Bucuresti au placerea sa va invite joi, 22 martie, ora 18.00, Salile Kretzulescu, la vernisajul expozitiei Korniss Peter: Memorie continua. Personalitate marcanta a artei fotografice maghiare, Korniss Peter (n. Cluj, 1937) a creat una din cele mai bogate opere fotografice din Ungaria. A dobandit recunoastere internationala ca artist fotograf documentarist, imortalizand cu precadere viata si cultura taraneasca din Europa de Est, tema predilecta a intregii sale opere.
Incepand cu primele fotografii realizate in anul 1967 la Casa dansului (tanchaz) si pana la seriile conceptuale de fotografii din ultimii ani, Korniss nu s-a limitat la un singur spatiu geografic. El a imortalizat in imagini si alte colturi ale lumii, de la America de Nord si de Sud, Yemenul de Sud pana la Siberia. Incepand din anul 1978, vreme de un deceniu, Korniss Peter a surprins scene din viata navetistilor, seria de fotografii Muncitorul navetist (1988) constituind un reper important pentru arta fotografica maghiara. Artistul este de altfel primul fotograf maghiar in viata caruia Galeria Nationala Ungara i-a consacrat in 2017 o expozitie aniversara de anvergura, semn al recunoasterii unei operei deosebit de valoroase.
Expozitia Korniss Péter: Memorie continua prezinta o selectie de treizeci si sapte de fotografii realizate incepand din anii 1960-1970 in satele romanesti, slovace si maghiare, pana la cea mai recenta serie reprezentand femeile din Sic (judetul Cluj). Expozitia cuprinde sase serii de fotografii care spun povestile a patru personaje diferite: a fetei care intoarce fanul, a lui Boldizsar Mari, a lui Balint Anna si a lui Ioan, in imagini care lasa sa se intrevada legatura profunda, personala dezvoltata de artist cu subiectul de-a lungul intregii sale creatii artistice. Dupa expozitia personala de la Muzeul National al Taranului Roman din 1999, Korniss Peter revine in acest an la Bucuresti cu o ampla selectie de lucrari ce pot fi vizionate la Muzeul National de Arta al Romaniei, in cadrul expozitiei deschise in perioada 22 martie – 7 mai 2018. O parte din fotografiile realizate de artist vor fi expuse si la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti in perioada 21 martie – 10 aprilie 2018.
Pretul biletului de acces: 4 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.