Vineri, 4 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Pictori comentati de Petre Oprea, la Muzeul Colectiilor de Arta

Expozitia Pictori comentati de Petre Oprea, la Muzeul Colectiilor de Arta

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Colectiilor de Arta, in colaborare cu Federatia Romana a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor UNESCO va invita marti, 15 mai, ora 16.00, la vernisajul expozitiei Pictori comentati de Petre Oprea, deschisa in perioada 15 mai – 13 iunie la Muzeul Colectiilor de Arta.

Expozitia se inscrie in suita de manifestari dedicate implinirii a 40 de ani de la infiintarea Muzeului Colectiilor de Arta ca sectie a MNAR. Ea omagiaza rolul istoricului si criticului de arta Petre Oprea (1928 - 2011) in sustinerea si dezvoltarea institutiei, dar si a colectionismului autohton. Cunoscut pentru preocuparile sale privind valorificarea colectiilor particulare (volumul Colectionari de arta bucuresteni aparuse deja in 1976), Petre Oprea era desemnat in iulie 1978 sa conduca Muzeul Colectiilor de Arta. In aceasta calitate consemneaza in Jurnalul anilor 1976-1980 diferite elemente anecdotice legate de zilele premergatoare deschiderii muzeului pentru public in urma cu 40 de ani.
In monografii, studii, articole, memorii despre un numar impresionant de mare de artisti, Petre Oprea surprinde detalii trecute adesea cu vederea de alti autori, scrierile sale constituind astazi o pretioasa sursa de informatii ce contribuie la cunoasterea unui fenomen pe care-l numea uneori "Scoala de Pictura de la Bucuresti". Printre lucrarile din colectii particulare prezentate cu acest prilej se numara Padure la Cassis de Lucian Grigorescu, Femeie in rochie neagra de Theodor Pallady, Pescari in barca de Nicolae Darascu, Femeie citind de Alexandru Ciucurencu, Natura statica cu floare de Francisc Sirato si Interior de Gheorghe Petrascu.
Program de vizitare: sambata - miercuri, 10.00-18.00.
Pretul biletului de acces: 10 lei.
Gratuit: prima miercuri din fiecare luna.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.