Marti, 20 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta in limba engleza dedicata Centenarului Marii Uniri la Muzeul Hartilor

Conferinta in limba engleza dedicata Centenarului Marii Uniri la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

In data de 1 noiembrie 2018, ora 18.00, sunteti invitati sa participati la conferinta Emmanuel de Martonne and the Mapping of Greater Romania, sustinuta de Gavin Bowd, profesor asociat al prestigioasei Universitati St. Andrews din Scotia, Marea Britanie. Conferinta va prezenta rolul-cheie jucat de cartograful francez Emmanuel de Martonne in trasarea granitelor Romaniei Mari la Conferinta de Pace de la Versailles din 1919.

De asemenea, se va discuta si despre rolul discipolilor romani ai lui Martonne in apararea frontierelor romanesti in perioada interbelica. Conferinta va fi sustinuta in limba engleza si nu va beneficia de traducere. Profesorul Gavin Bowd este autor al volumului Un geographe francais et la Roumanie. Emmanuel de Martonne (1873-1955).
Prelegerea face parte din seria Atlas. Conferintele MNHCV si este cea de a doua conferinta din suita dedicata Centenarul Marii Uniri.
Accesul la conferinta se face in baza inscrierii prin completarea formularului de pe site si a achitarii taxei de 5 lei sau 2,5 lei – tarif redus pentru studenti.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. Muzeul detine o colectie de peste 1000 de lucrari realizate in perioada secolelor XVI–XX, harti vechi şi gravuri ce reprezinta in principal provinciile romaneşti, state şi regiuni europene, precum şi harti astronomice si planuri de oras. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor, un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii, atat de catre specialisti cat si de catre publicul general.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.