Marti, 20 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente De la "Scoala altfel" la "Vacanta… ARTfel"!

De la "Scoala altfel" la "Vacanta… ARTfel"!

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei lanseaza o noua provocare: De la "Scoala altfel" la "Vacanta (ART)fel”! In perioada 6-9 februarie 2019, oferta educativa clasica, adresata profesorilor si elevilor din toate ciclurile, este completata de Vacanta (ART)fel, un nou program pentru familii ai caror copii au varste intre 7 si 12 ani. Plecand de la trei expozitii temporare inedite deschise pe perioada vacantei intersemestriale, Vacanta (ART)fel se adreseaza copiilor jucausi, inteligenti, sensibili, dornici sa isi exerseze imaginatia prin jocuri inspirate de arta pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa 3 ore.

• Miercuri, 6 februarie, orele 10-13: Oameni, roluri, personaje
• Joi, 7 februarie, orele 10-13: Povesti din Tara Soarelui Rasare
• Vineri, 8 februarie, orele 10-13: O regina, cativa artisti, multe forme si culori
• Sambata, 9 februarie, orele 10-13: De la pasarea pictata la miscarea ascunsa in piatra
Pe parcursul atelierelor, copii, parinti, bunici invata… dintr-o privire, isi antreneaza imaginatia si deprind noi tehnici de creatie impreuna cu educatori muzeali si artisti jucausi. Inspirati de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramica romaneasca interbelica apreciata de regina Maria, deseneaza, modeleaza, povestesc si cutreiera astfel lumea din Romania pana in Japonia cea indepartata, trecand prin Parisul lui Brancusi.
Cele patru ateliere pentru copii (insotiti de parinti, bunici etc.) exploreaza expozitiile temporare prin desen, cuvant, modelaj. Activitaţile ludice şi interactive propuse stimuleaza creativitatea, dezvolta sensibilitatea artistica si antreneaza simţul observatiei si se vor desfasura astfel:

Miercuri, 6 februarie, orele 10-13: Oameni, roluri, personaje.
Expozitia Corneliu Baba. Confesiuni…, Galeria Nationala, parter.
Intrati in atelierul unui maestru indragostit de expresie: desenati si observati, incepeti sa priviti oamenii si lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel!?
Program sustinut de educatorii muzeali ai MNAR.
Pret: 50 lei/zi.

Joi, 7 februarie, orele 10-13: Povesti din Tara Soarelui Rasare.
Expozitia Imagini ale lumii trecatoare - Hashira-e…, Salile Kretzulescu.
Privind gravurile maestrilor japonezi, aflati cum se distrau si ce le placea japonezilor, care erau vietuitoarele lor favorite. Si apoi impletiti din cuvinte si imagini o noua poveste din care nu lipsesc norii, cocorii si un iepure iute de picior!
Program sustinut de educatorii muzeali ai MNAR.
Pret: 50 lei/zi.

Vineri, 8 februarie, orele 10-13: O regina, cativa artisti, multe forme si culori.
Expozitia Regina Maria si creatia ceramica moderna in Romania, Sala Rotonda, str. Stirbei Voda nr. 1-3.
Spune-ti drept: aveti o farfurie sau o cana favorita? V-a parut rau ca ati spart-o? De cate ori ati privit farfuria si nu mancarea din ea? De data asta va propunem sa faceti o farfurie de poveste: asa de frumoasa, incat nici o regina sa nu-si poata lua ochii de la ea sau sa o poata refuza!
Program sustinut de educatorii muzeali ai MNAR si Irina Silivestru (ceramist).
Pret: 50 lei/zi.

Sambata, 9 februarie, orele 10-13: De la pasarea pictata la miscarea ascunsa in piatra.
Galeria de Arta Romaneasca Moderna si atelierul Pasarea ascunsa in piatra…, Galeria Nationala, parter
Oare cum descopera un sculptor forme misterioase ascunse in piatra? Cautati raspunsul la aceasta intrebare privind, miscandu-va, modeland si desenand. Oare ce surprize va asteapta?
Program sustinut de educatorii muzeali ai MNAR.
Pret: 50 lei/zi.
Toate materialele sunt asigurate de organizator.
Participarea se face pe baza de inscriere la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Atentie! Locurile sunt limitate! Confirmarea rezervarii se face dupa achitarea taxei de participare prin transfer bancar.
Mai multe informatii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.