Luni, 26 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Programul de training de abilitati digitale Indreptar Digital dedicat profesorilor din invatamantul primar

Programul de training de abilitati digitale Indreptar Digital dedicat profesorilor din invatamantul primar

Email Imprimare

Peste 2.000 de invatatori din toata Romania au intrat deja in cel mai amplu program neguvernamental de training de abilitati digitale dedicat profesorilor din invatamantul primar, Indreptar Digital, creat de Asociatia Techsoup si finantat de Google Foundation, prin Tides Foundation. Fise cu exercitii si idei de proiecte la clasa bazate pe utilizarea unor aplicatii mobile gratuite ajuta cadrele didactice sa tina pasul cu elevii nativi digital pe care ii au la clasa si sa le deschida apetitul pentru utilizarea tehnologiei in scop educational. Pentru ca a invata digital se invata.

Din ce in ce mai multi copii folosesc telefoanele mobile si tabletele. Si din ce in ce mai multi invatatori aleg sa nu ignore aceasta realitate, ci sa o integreze in felul in care predau. Programul Indreptar Digital, in care s-au inscris deja peste 2.000 de invatatori din toata Romania, simplifica munca invatatorilor de a duce metode digitale la clasa.
Programul Indreptar Digital sprijina invatatorii sa gaseasca modalitati noi de integrare in procesul educational al instrumentelor si resurselor digitale gratuite, favorizand dezvoltarea unui proces educational bazat pe descoperire, munca in proiecte si invatare aplicata si practica, in acelasi timp crescand atractivitatea activitatilor la clasa. De asemenea, le ofera instrumente si resurse pentru a crea obiceiuri sanatoase de utilizare critica a tehnologiei in randul elevilor, care sunt deja consumatori de tehnologie de la varste din ce in ce mai mici.
Multe dintre aceste activitati se bazeaza pe utilizarea educationala a telefonului mobil si ii acomodeaza pe acestia cu utilizarea responsabila si critica a acestui instrument, ca instrument educational. In plus, Indreptar Digital propune si modalitati de lucru care pot fi folosite la clasa sau in activitati extra-curriculare si sprijina invatatorii inclusiv in coordonarea de proiecte comunitare realizate cu ajutorul tehnologiei sau in experimentarea primelor notiuni de programare alaturi de elevi. Activitatile propuse de invatatori la clasa i-au entuziasmat deja si pe elevii si pe invatatorii lor.
In 2019, Indreptar Digital va continua seria de ateliere pentru invatatori si a programat activitati de mentorat pentru invatatorii care doresc sa aplice activitatile propuse pe indreptardigital.ro.
Toate resursele dezvoltate in cadrul programului sunt publicate pe www.indreptardigital.ro si sunt disponibile gratuit si deschis pentru toate cadrele didactice.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.